Núvol publica l’ebook de La Nit de la Poesia

18.10.2017

Enguany Núvol torna a publicar en format ebook els poemes que es llegiran aquest vespre a la Nit de la Poesia, que se celebra al Teatre Auditori de Sant Cugat, en el marc del festival Nacional de Poesia. El digital de cultura farà accesible la descàrrega just després del recital, aquesta mateixa nit.

Maria Cabrera | © Omnium Cultural

 

Sebastià Portell ha estat enguany el comissari de la Nit de la Poesia. L’autor mallorquí ha imaginat un recital ple de correspondències. Correspondències poètiques entre els vuit poetes dels territoris de parla catalana convocats a l’escenari del teatre Auditori per a defensar els seus versos. Els convidats d’aquesta edició són Rosina Ballester, Sebastià Perelló, Odile Arqué, Joan Duran, Maria Cabrera, Eduard Sanahuja, Rubén Luzón i Míriam Cano, tots ells d’estètiques i temàtiques diverses. El recital ha de servir per fer aflorar també correspondències entre aquests poetes i els seus poetes invocats: Felícia Fuster, Vicent Andrés Estellés, Jaume Vidal Alcover, Joan Alcover, Maria-Mercè Marçal, Blai Bonet, Mercè Rodoreda i Montserrat Abelló.

Portell ha buscat les correspondències musicals de la fusió entre la poesia i la veu d’Andrea Motis, el saxo i el contrabaix de Joan Chamorro i el piano d’Ignasi Terraza. I, encara, correspondències pictòriques amb els versos que dibuixarà Ignasi Blanch, autor de la il·lustració del Festival Nacional de Poesia 2017, amb aquestes figures blaves, melangioses i flotants, elevades i angelicals, plenes d’una poesia blava que serà creació en directe durant el recital musicat”.

Com diu Laura Borràs al pròleg de l’ebook de La nit de la Poesia, “tantes correspondències porten a pensar en el gran mestre Charles Baudelaire, autor de d’unes flors perennes que van ser considerades per Joan Sales com el cinquè evangeli”

Podeu descarregar-vos l’ebook de La Nit de la Poesia en aquest enllaç.