«Núvol», premi Pompeu Fabra de Comunicació i noves tecnologies

4.04.2014

Avui el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha anunciat els guanyadors dels premis Pompeu Fabra. Núvol ha estat premiat en la modalitat de Comunicació i noves tecnologies. El premi coincideix amb el segon aniversari del digital de cultura.

Formaven el jurat Ferran Mascarell, conseller de Cultura; Esther Franquesa, directora general de Política Lingüística; Josep Madorell, gerent del Consorci per a la Normalització Lingüística; Àlex Susanna, director de l’Institut Ramon Llull; Jaume Fàbrega, en representació del Consell General de Cambres de Catalunya; Joan Peytaví, en representació de la Xarxa Vives d’Universitats i Marta Xirinachs, subdirectora general de Política Lingüística.

El jurat ha valorat Núvol per ser una publicació digital especialitzada en cultura que ofereix un producte d’alta qualitat íntegrament en llengua catalana. També el fet que la llengua catalana sigui objecte d’especial atenció a la secció “Homo Fabra”.

En les altres categories del premi, han estat premiats: el grup Manel, per la projecció i difusió que ha fet de la llengua catalana amb les seves cançons; Joan Melià, per la seva trajectòria cívica en favor de la llengua catalana; els establiments Viena, pel compromís amb la llengua en l’àmbit socioeconòmic, Ileana Belfiore, per la seva incorporació a la comunitat lingüística catalana, i, finalment, el projecte Rossinyol, compartit per la Universitat de Girona i la Fundació Servei Solidari, ha estat premiat per la bona feina en el camp del voluntariat lingüístic.

Núvol agraeix profundament aquest reconeixement a la Direcció General de Política Lingüística. El premi coincideix amb el segon aniversari del digital de cultura, que celebrarem el proper 12 d’abril. Al llarg d’aquests dos anys, Núvol ha anat creixent de manera sostinguda, tant en lectors com en col·laboradors. Actualment, el digital de cultura compta amb un equip de més de 1.200 autors censats i amb una audiència de més de 60.000 lectors únics mensuals. Núvol ha tancat el mes de març amb més de 100.000 visites i 200.000 pàgines vistes. Gràcies a tots els que ho heu fet possible amb els vostres articles.

L’acte de lliurament se celebrarà dimarts 8 d’abril a les 18.30 h, al Palau de la Generalitat. Aquells col·laboradors de Núvol que hi vulgueu assistir, envieu-nos un correu per reservar lloc a info@nuvol.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

11 Comentaris
  1. “Passaràn vostres penes com un núvol
    Y aprés vos somriurà amorós y tendre lo Cel”
    J. Verdaguer (Al cel)