Núvol, premi Nacional de Comunicació 2018

4.12.2018

Avui el departament de Presidència de la Generalitat ha fet públics els premis Nacionals de Comunicació 2018. Entre els premiats, Núvol, el digital de cultura, ha estat distingit en la categoria de mitjans d’arrel digital. És una gran sorpresa i una alegria per a nosaltres, i donem les gràcies a tots els que han fet possible que siguem on som.

L’any passat els premis Nacionals de Cultura no es van concedir a causa de l’aplicació de l’article 155. En edicions anteriors aquest premi havia estat otorgat en la modalitat digital a mitjans tan prestigiosos com Vilaweb, el diari Ara o Nació digital, entre d’altres. Formar part d’aquest grup de mitjans és un honor per a nosaltres.

El jurat ha premiat el diari Núvol per la seva “iniciativa de mirada àmplia i oberta sobre el panorama cultural de Catalunya”. Ha considerat que “es tracta d’una oferta de gran qualitat, que s’ha anat consolidant des del 2012, any del seu naixement” i que proposa una “esplèndida diversitat, que aborda tots els àmbits que no acostumen a ser presents als mitjans de comunicació”.

El jurat de la XVII edició dels Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat ha premiat també al magazine ‘La competència’ de RAC1, en la categoria de Radiodifusió; al Canal 3/24 en la categoria Televisió; al fotoperiodista Tino Soriano, en l’apartat de Premsa; al diari ‘Núvol’, en la categoria de Mitjans d’arrel digital; a Wallapop, en la categoria de Publicitat i a Corisa Media Grup, en la categoria de Comunicació de proximitat.

El jurat també ha atorgat una menció honorífica a la periodista Pepi Rafel, per la seva llarga trajectòria en el món de la comunicació local. El lliurament tindrà lloc el 10 de desembre en un acte presidit pel president, Quim Torra, al Palau.

Els Premis es van crear l’any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de les primeres emissions regulars de ràdio a Catalunya. L’objectiu dels guardons, com ha explicat el Govern, “és reconèixer les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada durant l’any anterior”. Els premis també reconeixen trajectòries professionals, institucionals o empresarials que hagi destacat en el seu conjunt.

En la categoria de Radiodifusió, el jurat ha premiat el magazine ‘La competència’, un programa diari d’humor líder en la seva franja horària des de fa més de cinc anys. El jurat n’ha valorat la “combinació de l’actualitat del dia i una mirada irònica i crítica, i conduït amb una agilitat i creativitat admirables” i el fet de presentar una “trajectòria sòlida al servei de la informació i l’actualitat, tot aportant diversitat a les formes de presentar-les al país”.

El Canal 3/24 ha estat premiat en la categoria de Televisió, per haver aconseguit, al llarg de 15 anys, ser “un canal de referència informativa imprescindible, gràcies a la feina dels seus professionals i a un treball d’equip internacionalment reconegut i acreditat”.

Pel que fa a la categoria de Premsa, el jurat ha reconegut Tino Soriano, fotoperiodista de llarga trajectòria, que col·labora habitualment en els magazines de la premsa de Barcelona, Madrid, França, els EUA, Alemanya i Itàlia. Ha obtingut nombrosos premis internacionals per la seva obra fotogràfica. Des de 2001, és també fotògraf de la National Geographic Society.

El jurat també ha reconegut Wallapop en la categoria de Publicitat. El jurat ha considerat que Wallapop “ha transformat un mercat, desbancant altres operadors globals i convertint la seva plataforma en un mitjà publicitari, generador de dades massives (big data) complexes, interessants per compartir, segmentar i comercialitzar”.

Corisa Media Grup ha estat el premiat de la categoria de Comunicació de proximitat. Es tracta d’una iniciativa multimèdia de la comarca del Ripollès fundada l’any 1989, “exemple de comunicació de proximitat de qualitat”, que integra les diferents branques de la comunicació: Ràdio Ripoll, Televisió del Ripollès, setmanari ‘El Ripollès’ i portal elripollesdigital.cat. Des de 2010 convoquen, també, els premis Ripollès Líders/Ripollès de l’Any.

El jurat també ha decidit atorgar una menció d’honor a la periodista Pepi Rafel, per la seva llarga trajectòria en el món de la comunicació local i el seu esforç per preservar el patrimoni audiovisual de RTV El Clot – Sant Martí mitjançant la digitalització dels seus arxius.

El jurat dels Premis Nacionals de Comunicació de l’edició de 2018, ha estat format per la consellera de la Presidència, Elsa Artadi; el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Antoni Molons; el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher; el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Miquel Gamisans; la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet; la degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, Rosa Romà; la directora de Comunicació de la Diputació de Barcelona, Mònica Gallardo; el president de l’Associació Catalana de Ràdio, Robert Serentill; el president de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, Ramon Grau; la degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació – UAB, Maria José Recoder; el professor del Departament de Comunicació – UPF, Joan M. Corbella; el director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès; i el COI de McCann Worldgroup Spain, Enric Jové.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

6 Comentaris
  1. Premi a la feina ben feta, a l’excel·lència, a la legítima ambició d’incidir en el món de la comunicació de la cultura en sentit ampli… Felicitacions!