Núvol, premi GAC 2018 al mitjà que parla d’art

5.06.2018

El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya atorga anualment els Premis GAC. D’entre una tretzena de categories, aquest 2018 Núvol ha rebut el guardó al mitjà de comunicació, destacant la feina del digital de cultura a l’hora de parlar d’art.

Foto de família dels premiats i el jurat dels premis del galeristes. A l’esquerra, Bernat Puigtobella i Clàudia Rius | FOTO: PREMIS GAC

Galeries, la secció d’art de Núvol, ha estat reconeguda durant la Nit del Galerisme. La vetllada ha tingut lloc aquest dimarts, 5 de juny, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. La cap de secció, Clàudia Rius, ha recollit el premi explicant que a Núvol “intentem escriure sobre art pensant en el nostre lector: quina anècdota li cridarà l’atenció, quina contradicció li crearà dubtes, què hi ha més enllà de la superfície”.

Aquest premi no hauria estat possible sense els col·laboradors d’art de Núvol, mencionats durant el discurs “perquè fan una feina espectacular i perquè són boníssims”. Alguns d’ells són Eloy Fernández-Porta, Barbara Marchi, Àlex Mitrani, Carlota Marzo, Josep M. Cortina, Pruden Panadès, Juli Pérez, Mercè Vila Rigat, Aleix Porta, Bernat Puigdollers, Gisela Chillida, Toni Sala, Teresa Costa-Gramunt, Agus Izquierdo, Ona Balló, Clara Vicenç, Queralt Morros, Manel Garcia Clavero, Núria Benaiges, Sergi Chàfer, Eugènia Güell, Mercè Ibarz, Joan M. Minguet i Bernat Puigtobella, entre d’altres.

“Creiem que és feina de tots utilitzar un llenguatge que pugui entendre absolutament tothom”, ha afirmat Rius, “I aquest és un dels grans reptes que ens ha d’animar a seguir treballant”.  Entre els assistents hi havia la secretària general de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mª Dolors Portús; el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Josep Puigcorbé, el comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, el director del CCCB, Vicenç Villatoro, i la presidenta del Comitè Organitzador dels Premis GAC 2018, Mònica Ramon.

En aquesta edició, les galeries d’art catalanes han homenatjat l’artista Frederic Amat i el galerista Alejandro Sales, en reconeixement a les seves trajectòries en el món de l’art, així com el jove Aldo Urbano en la categoria del premi DKV a l’artista emergent per la millor exposició en una galeria, pel seu projecte a la galeria Bombon Projects de Barcelona. Per la seva banda, Soledad Sevilla va rebre el premi a l’artista consolidada per la millor exposició, Gènesis, a la Marlborough; i Imma Prieto va ser la guardonada en la categoria de crítica. Pel que fa al col·leccionisme, els GAC han premiat la Vinya dels Artistes, del celler Mas Blanch i Jové, una iniciativa de Joan Jové i Sara Balasch.

L’artista Francesc Torres, a qui aquest darrer any hem vist comissariar tres exposicions (a l’Arts Santa Mònica, al Museu Nacional i al MACBA), ha rebut el premi al comissariat per la mostra “La caixa entròpica” del MNAC. De la Galeria Barbié s’ha valorat “La inspiración clásica de Las Vanguardias” com a millor exposició històrica, mentre que Juan Naranjo ha sigut el protagonista de la categoria a millor programació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 Comentaris