Núvol paper 1 – Edició especial Estremera i Soto del Real

15.03.2018

Com molts de vosaltres ja sabeu, Núvol va publicar l’any passat el primer número de la revista en paper. Va ser tot un repte encarnar-se i baixar al quiosc, però ens en vam sortir i la bona recepció dels lectors va ser gratificant. El sentit d’aquell primer número, tal com explicàvem a l’editorial, era buscar un ordre en els nostres continguts que l’entorn virtual no ens donava.

Durant cinc anys ens havíem mogut com peixos a l’aigua i per primera vegada havíem tingut la necessitat de fer l’amfibi i prendre una mica el sol entre les pedres. Vam adquirir el compromís amb molts dels nostres lectors de fer un segon número, però aquesta vegada la nostra motivació per fer una revista obeeix a una crida diferent: hi ha quatre persones que són a la presó, privades de llibertat i de connexió a Internet, que no ens poden llegir regularment si no els fem arribar els nostres continguts en paper.

El desembre passat els vam fer arribar el primer número de Núvol a la presó. No sabem si el paquet va arribar a tots quatre, però vam tenir resposta de Jordi Cuixart i Joaquim Forn, en unes cartes precioses que hem glossat aquí. Enguany no podem esperar al mes de juny per enviar-los la nostra revista, i confiem que ja siguin lliures quan surti publicat aquest segon número.

Mentrestant, hem decidit anar publicant cada setmana sota aquesta capçalera petites entregues de la revista en format pdf, que imprimirem i enviarem a Estremera i Soto del Real. També el penjarem al web per a tots aquells que ho vulguin llegir. Per descarregar-vos aquest setmanari només us heu de registrar com a usuaris al nostre web (és gratuït). Si ja sou usuaris registrats o subscriptors premium n’hi ha prou amb iniciar sessió a Núvol. La tria d’articles d’aquesta edició s’ha fet pensant en els presos i les seves circumstàncies. Us podeu descarregar la primera entrega aquí.

Tal com ens vam comprometre amb els nostres lectors, alguns dels quals ja van reservar l’any anterior la revista en paper d’enguany, al juny recopilarem els millors articles de cada edició setmanal i els editarem en format físic. Aquesta serà la segona edició de la revista en paper de Núvol, que també comptarà amb articles inèdits i que podran reservar les persones que la demanin en aquesta pàgina. I us ho recordem: per descarregar el setmanari feu clic aquí.

Desitgem que al mes de juny els presos puguin llegir la revista des de casa seva i demanem llibertat per Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

Una pancarta amb el lema ‘Llibertat presos polítics’ davant de les reixes a les finestres de l’ajuntament de Barcelona, el 16 de novembre de 2017. Foto: Núria Julià / ACN