“Nu”, el nou espectacle del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris

3.12.2018

L’artista de circ i fundador de la companyia Animal Religion, Quim Girón, presenta aquest nadal l’espectacle del ja tradicional Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris, que arriba a la vint-i-tresena edició. “Treballem amb diferents disciplines i objectes: equilibris acrobàtics, màstil, suspensió capil·lar”, avança el director. Si sou subscriptors de Núvol o us en feu, podreu aconseguir invitacions dobles per al dia de Nadal. Podeu reservar entrades a subscriptors@nuvol.com

 

El títol de la proposta d’enguany és Nu i amb ella Girón proposa reflexionar sobre el truc i despullar l’exercici del circ fins a quedar-se només amb el més essencial, fins a arribar a l’absurd.  Girón ho explica així: “Nu és un espectacle de circ que vol parlar amb senzillesa i transparència de les relacions humanes a partir d’objectes quotidians”. I és que són precisament aquests objectes quotidians, de colors llampants, que en contacte amb els cossos dels personatges crearan situacions absurdes, plenes d’humor, màgia i poesia.

Objectes contemporanis, casolans, que normalment tenen un ús concret però que els artistes descontextualitzen. Per exemple, unes botes d’esquí, un paraigües o una escala. “Hem volgut fer servir objectes que el públic pugui reconèixer per així desconfigurar el seu ús”, relata l’ideòleg, “aquesta barreja il·lògica ens porta a situacions absurdes que ens ajuden a trobar el punt còmic”.

Nu, que compta amb la participació dels artistes Xavi Sánchez, Anna Aro, Ingrid Esperanza, Joan Català i el mateix director, Quim Girón, es podrà veure entre el 15 de desembre i el 20 de gener a l’Ateneu Popular 9 Barris. Sobre com ho rebrà el públic infantil, Girón creu que serà una sorpresa, ja que aquest serà el primer cop que mostren la peça. Tot i així, assegura que no han intentant distorsionar el seu art per apropar-se als menuts, sinó que simplement han tingut el filtre educatiu present.

“Sabem que els nens són els primers que gaudeixin amb les coses bèsties”, conclou, rient, el director de l’espectacle. Aquesta iniciativa va sorgir l’any 1996 a l’Ateneu Popular 9 Barris amb la intenció de fomentar la creació de companyies estables professionals relacionades amb el circ i d’oferir propostes inèdites i de qualitat adreçades a tota mena de públic a través d’una convocatòria pública. Èxits com Circus Klezmer o Garbuix han demostrat que, efectivament, la producció de circ feta a Barcelona pot tenir projecció internacional. Girón també espera poder moure la seva obra més enllà del Circ d’Hivern.