Noves places a l’Orquestra del Liceu

22.10.2014

El director musical del Gran Teatre del Liceu, Josep Pons, ha anunciat avui que el mes de novembre es treuran a concurs 14 noves places per a l’Orquestra Simfònica del Liceu. Les audicions tindran lloc a partir de gener de 2015.

Josep Pons, director musical

Pons ha explicat que l’Orquestra s’anirà ampliant successivament fins arribar a 95 places la temporada 2016-2017, mitjançant també concursos. El director musical ha destacat que la nova direcció considera estratègic invertir en la millora de l’orquestra, a la vegada que ha asseverat que s’ha tancat un nou conveni laboral absolutament modèlic.

Sobre la convocatòria per a la incorporació de nous músics, ha indicat que s’obrirà a mitjan novembre i serà de catorze places per a la temporada 2014-2015, mentre que es convocaran set places per a la temporada 2015-2016 i set més per a la 2016-2017. “És una molt bona notícia, quan ningú a l’Estat obre convocatòries”, ha subratllat. A més de desgranar les incorporacions de nous músics, ha posat especial èmfasi en què el nou conveni permet “millorar l’activitat i més flexibilitat”.

També ha donat a conèixer que s’ha desbloquejat l’apartat de drets audiovisuals. Els músics han acordat la cessió de tots els drets audiovisuals a deu anys i per a tots els formats.

Respecte al Cor, el director musical del Liceu ha dit que la garantia és que es mantingui en una seixantena de places.

Tanmateix, el director musical del Liceu, Josep Pons, ha presentat avui l’activitat de l’Orquestra Simfònica per a la Temporada 2014/15, al marge de la pròpia de la temporada d’òpera. El proper dissabte 25 d’octubre tindrà lloc al Liceu el primer concert del Cicle Beethoven amb la interpretació de l’Obertura Coriolà, la Setena i l’Emperador, acompanyat al piano per Josep Maria Colom.

El 27 i 28 de novembre, dins del mateix Cicle, s’interpretarà la Novena, juntament amb el Cor de la Polifònica de Puig-reig. Aquest concert formarà part de dues iniciatives socials a les que dóna suport el Liceu: el Memorial Pau Casals i el programa mundial “La Música contra el treball infantil” promogut per l’Organització Internacional del Treball (OIT), del qual Josep Pons n’ha estat nomenat col·laborador especial.

El tercer concert del Cicle del compositor alemany tindrà lloc el 27 de març de 2015 amb La Cinquena, l’Obertura Egmont  i el Concert per piano núm. 4 interpretat per Alba Ventura. Tots aquests concerts dedicats a la figura del gran músic germànic formen part de la temporada del Liceu i se celebraran en el propi Teatre.

Un any més, l’Orquestra intervindrà en un concert a L’Auditori, el 16, 17 i 18 de gener, amb un triple programa dedicat a Schumann (Escenes de Faust), Falla (Noches en los jardines de España) i Brahms (Simfonia núm. 1). Així mateix l’Orquestra actuarà al Teatre Auditori de Sant Cugat, amb la Setena (5 de desembre) i la Cinquena (29 de març de 2015).

Per Nadal, el Liceu acollirà per primer cop un concert familiar, amb la cantata d’Albert Guinovart Els pastorets, amb text de Jordi Galceran i la interpretació del Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya. Amb la finalitat també d’apropar l’activitat de l’Orquestra al gran públic, es va dur a terme per La Mercè un concert gratuït a l’aire lliure, que es repetirà en els propers anys i que vol ser la benvinguda de la temporada. Per últim, i com és habitual, el 23 i 25 de gener de 2015, l’Orquestra intervindrà en la final del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas.