Nova edició dels Premis Junceda d’Il·lustració

23.02.2016

L’Apic (Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya) organitza enguany la 14a edició dels Premis Junceda d’Il·lustració, únics a tot Catalunya i a la resta de l’Estat en aquest àmbit, que es van crear el 2003 en homenatge a Joan García Junceda i Supervia, un dels grans il·lustradors, dibuixants i caricaturistes catalans del segle passat, autor de les caplletres del digital de cultura. La data límit per inscriure-s’hi és el proper dilluns 29 a les 14 h.

'Gulliver a Liliput', Joan G. Junceda

‘Gulliver a Liliput’, Joan G. Junceda

Els Premis Junceda premien totes les àrees de les Il·lustració i recullen una selecció de les obres publicades durant l’any anterior al que es lliuren els guardons, que premien diverses categories que reconeixen tant el mèrit dels professionals que s’hi dediquen com el d’aquelles persones que hagin destacat per la seva contribució (en qualsevol àmbit) a la ill·lustració.

Tant els Premis com el sector s’han anat consolidant durant els darrers anys. Sense anar més lluny, l’any passat s’hi van presentar més de 150 obres. La varietat de guardons afavoreix la difusió dels treballs relacionats amb la il·lustració en moltes disciplines i reconeixements: llibre d’adult ficció, llibre infantil ficció, divulgació i ciència, coberta, còmic, premsa i revistes, edició, publicitat, animació, premi futurs creadors, i Junceda Internacional. Si voleu veure els guanyadors de l’any passat podeu fer clic aquí.

De formació autodidacta, Joan García Junceda va col·laborar en un bon grapat de publicacions, entre elles el ¡Cu-Cut! i En Patufet, i va il·lustrar nombroses històries de Josep Maria Folch i Torres, com Les Aventures extraordinàries d’en Massagran, i altres obres infantils i juvenils com Bon seny.

Trobareu més informació sobre els Premis en aquest enllaç.

Etiquetes: