Notes (i aromes) per a l’estiu gironí

17.07.2015

Suzanne Vega i Marlango són dues de les propostes més destacades de dos festivals que van fent camí i marcant el pas entre la més que plena agenda (f)estival de la Costa Brava. El 8è Sons del Món s’estén per Roses, Castelló d’Empúries i localitats limítrofs, mentre el 7é Tempo Sota les Estrelles segueix arrelat a la Plaça dels Jurats de Girona, la mateixa que al setembre rebrà la parafernàlia de Joc de Trons. Optant per un format més petit que altres certàmens més longeus (casos de Cap Roig o Peralada), el Tempo i el Sons del Món cerquen marcar el seu punt diferencial en la relació amb el vi i la gastronomia, que també són estrelles.

Suzanne Vega | Foto: Sons del món

Suzanne Vega | Foto: Sons del Món

Després de que l’edició de 2014 hagi jugat sobretot amb la plata de la casa (Sharon Corr era l’única forana), enguany la novaiorquesa Suzanne Vega i el cubà Chucho Valdés amplien una miqueta el contingent internacional, fet que sembla ser el normal en un festival anomenat Sons del Món. Ocupant tot el mes de juliol, l’esdeveniment congrega un total de 9 concerts d’estils diversos, com ara també Roger Mas o Chambao, diversificant-se també geogràficament per la Ciutadella de Roses, la Plaça de la Basílica de Castelló d’Empúries, Cantallops o Mollet de Peralada. Soirées de vi i música, a més de tasts enològics abans dels concerts serveixen per complexificar l’oferta del festival, en una clara aposta per divulgar els vins de l’Empordà i també arribar a nous públics, paladars més exigents o simplement necessitats de novells estímuls.

La mateixa filosofia professa el Tempo – sota les estrelles, arrelat a la zona històrica de Girona i que ja celebra la seva setena edició. Aquí però, als maridatges vinícoles s’agreguen els vermuts i els còctels, a més també de la gastronomia, ja que tots els actes musicals ofereixen igualment la possibilitat del sopar … sota les estrelles. Els Marlango, la banda de pop-jazz madrileny encapçalada per la coneguda actriu Leonor Watling consten de la proposta més destacada d’enguany (que no l’única interessant, òbviament), donant el tret de sortida el 24 de juliol. Els segueix, el 27, el saxofonista avant-garde Llibert Fortuny, acompanyat de la Gas Band, i així fins el dia 8 d’agost, cloenda que correrà a càrrec de Cèlia Pallí, entre sons de soul i jazzístics.

Etiquetes: