Nits de Jazz a La Pedrera

11.06.2016

Ja som al mes de juny i tornen les Nits d’estiu a La Pedrera. L’entrada inclou una visita a l’Espai Gaudí, un recorregut visual per l’obra de l’arquitecte, i una copa al terrat acompanyada de música jazz en directe. Enguany el programa va ple de propostes interessants que inclouen músics locals i internacionals de prestigi així com figures emergents.

El cicle comença la pròxima setmana amb JazzCare All Stars (17 i 18 de juny), una formació catalana creada al 2014 i que vol fer reviure la música, l’esperit i el repertori del conjunt que Louis Armstrong va dirigir des de 1947 fins a la seva mort el 1971. L’integren Ricard Gili, Oriol Romaní, Marc Trepat, Alain Guiu, Queralt Camps i Pau Bombardó.

El segon conjunt del mes de juny serà The Oldians (24 i 25 de juny), que presenta el seu cinquè àlbum d’estudi. La formació és una referència mundial en la cruïlla on es troben la tradició jamaicana i el jazz, i amb el nou treball estrena la incorporació de la vocalista afroamericana Saphie Wells. L’integren Victor Laguna, Alvaro Taborda/Ramon Vagué, Eduard Fernández, Javi García, Pol Omedes/Oriol Valles, Pol Prats i Saphie Wells.

Xavi Torres Trio

Xavi Torres Trio

Els concerts d’estiu s’estendran durant els mesos de juliol, agost i fins el 10 de setembre. Durant el mes de juliol podrem sentir Chris Cheek, un dels saxofonistes americans contemporanis més reconegut internacionalment. També tindrem la presència de dues joves promeses, Mathilde Toussaint i Fèlix Rossy; així com de David Mengual Slow Quartet & Carme Canela i el nou projecte de Mayte Alguacil.

El mes d’agost començarà amb dues vetllades dedicades al jove segell barceloní UnderPool, amb les formacions MULA i Gran Coral. Continuarà amb Xavi Torres Trio, Kanan & Rossy Quartet –dos màxims exponents del jazz actual– i Marc Ferrer Trio acompanyat de Gianni Gagliardi, un jove saxofonista barceloní.

Les dues últimes sessions seran les dues primeres setmanes del mes de setembre: Laurent Coulondre –una de les noves figures del jazz francès actual– i l’enèrgic i original trio: MAP (Mezquida-Aurignac-Prats).

Etiquetes: