Neix el Premi Teresa Cunillé

24.11.2018

La Propietat del Teatre Romea i l’actriu Teresa Cunillé convoquen la primera edició del Premi Teresa Cunillé, un premi de caràcter bianual que s’atorgarà al millor estudi sobre la història del teatre en català.

Teresa Cunillé (al mig) amb els propietaris del Teatre Romea i membres del jurat del Premi Teresa Cunillé | Foto: Pau Cortina / ACN

El  premi estarà dotat de 4.000 euros i un  diploma acreditatiu. El treball d’investigació escollit serà difós en edició digital al Reservori digital de l’Institut del Teatre (RedIT). A més, també podrà optar a ser publicat en edició en paper dins de les col·leccions del servei de publicacions de l’Institut del Teatre. Aquesta entitat també organitzarà una exposició sobre la temàtica del treball guanyador.

El jurat, format per l’escriptor Narcís Comadira i quatre professors universitaris, Enric Ciurans, Francesc Foguet, Enric Gallén i Albert Mestres, tindran en compte només aquells treballs que estiguin en català, siguin originals i inèdits, tinguin un màxim de 150 pàgines i estiguin elaborats per estudiosos dedicats a la investigació de les arts escèniques.

Cada convocatòria tindrà una temàtica específica i es centrarà en un període concret de manera que es puguin anar tractant diferents períodes i temàtiques amb la finalitat de donar suport a la recerca sobre la història del teatre català. Aquesta primera convocatòria ofereix el premi al millor treball en l’àmbit del teatre català contemporani i per ser el primer any no restringirà la temàtica.

Els estudiosos podran elaborar els seus treballs amb el suport del Centre de Documentació del Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre de Barcelona que posarà a disposició diversos fons documentals amb fotografies, cartells, crítiques i altres materials.

Els treballs podran ser lliurats fins el dia 4 de juliol de 2019, aniversari de la mort de Frederic Soler ‘Pitarra’ i el jurat farà públic el seu veredicte el dia 18 de novembre de 2019, aniversari de la inauguració del Teatre Romea l’any 1863.