Neix el Premi Delfí Colomé de suport a la creació i producció de dansa tradicional

1.04.2016

El guardó, que consta d’una dotació de 10.000 euros, té l’objectiu d’impulsar noves propostes relacionades amb la tradició del llenguatge de la dansa catalana d’arrel tradicional, i compta amb la participació de la Fira Mediterrània, el Sismògraf, la Federació d’Ateneus de Catalunya, a través de l’Espai A, i El Graner-Centre de creació del cos i el moviment.

Ballet de Folgueroles  |  Foto Pau Franch

Ballet de Folgueroles | Foto Pau Franch

El conseller de Cultura, Santi Vila, va presentar el premi en el marc de l’obertura de les jornades professionals per a programadors del Festival Sismògraf, que va començar ahir a Olot i que s’allargarà fins diumenge, i que enguany se centra en la dansa i el benestar amb un programa artístic molt variat amb el qual pretén ampliar l’espectre tradicional de la dansa i fer-la arribar a altres professionals i col·lectius.

El premi s’ha convocat gràcies al Departament de Cultura, per mitjà de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, i el Festival Ésdansa, organitzat pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny de Les Preses. Precisament, el projecte guanyador s’estrenarà l’any vinent durant la celebració de l’Ésdansa. El termini de presentació s’acaba el proper 31 d’agost i el nom del guardonat es farà públic durant la Fira Mediterrània d’enguany.

 

Delfí Colomé

Delfí Colomé Pujol va néixer a Barcelona el 1946, fill d’una mare cantant i balladora i d’un pare emprenedor. Els seus inicis en el món de l’art van ser acompanyant al piano els assajos de diversos esbarts de Gràcia i, més endavant, dirigint cobles en ballades de dansa tradicional. La seva carrera va ser molt prolífera, tant en l’aspecte de la música com en el de la dansa. En molts escrits sobre la seva vida se l’anomena Home del Renaixement.