Necessito un musical!

6.11.2018

“Necessito un musical” és el lema sota el qual aquest any s’engega la cinquena edició del Festival Reus Teatre Musical (RTM), l’únic festival a Catalunya i l’Estat Espanyol dedicat a produccions de petit i mitjà format de teatre musical. El RTM va néixer l’any 2014 gràcies a la idea de Les Artistes Locals una companyia de teatre de la ciutat de Reus formada per Alba Aluja, Irene Benavent i Georgina Llauradó. L’objectiu de l’esdeveniment sempre ha estat donar visibilitat a petites i mitjanes produccions amb qualitat d’aquesta branca de les arts escèniques que mereixen un circuit de difusió.

Rita Barber

Rita Barber

Així doncs, durant els propers 9, 10 i 11 de novembre tots els amants d’aquest gènere podran gaudir d’un cap de setmana ple de teatre, dansa i música a la capital del Baix Camp. Per fer-ho només cal emprendre ruta cap a Reus, en concret al teatre Bravium, ja que la ciutat es tindrà l’honor de convertir-se en la capital del teatre musical de mitjà i petit format durant aquests dies.

El festival s’inaugurarà el mateix divendres dia 9 a les 21h amb l’espectacle Ventures i desventures d’una actriu de musicals, un monòleg musical autobiogràfic sobre les vivències de la mateixa protagonista, Rita Barber, qui ha interpretat papers en grans produccions com La Bella i la Bèstia, Sonrisas y Lágrimas o Mamma Mia. Ella mateixa i el pianista Kiev Portella ens aproparan una maleta de cançons del teatre musical trufades de ventures i desventures que ens faran riure i plorar.

Paquito Forever, serà la proposta de dissabte dia 10, també a les 21h. Aquest cop podrem gaudir del magnífic treball de Joan Vázquez (guanyador del Premio Teatro Musical a Millor Actor Destacat) que tan sols acompanyat pel pianista Gerard Alonso sobre l’escenari, farà viure al públic les aventures de Paco Alonso, bailaor, cantaor, actor i transformista català que va començar la seva carrera al Paral·lel als anys 50 i va recórrer tot el món ballant i cantant. L’obra ha estat nominada a dos Premis Butaca (Millor Musical i Millor Actor de Musical) al Premi de la Crítica de Barcelona (Millor Musical 2017) i fins-i-tot ha estat representada a Londres en anglès.

Per concloure l’edició de 2018, diumenge dia 11 a les 19h30, podrem veure el muntatge Tot el que no ens vam dir, un musical d’Alícia Serrat i Miquel Tejada que parla sobre l’amor i els seus límits, sobre l’amistat i els secrets, i també sobre aquelles coses que no som capaços de dir.

Així doncs, per tots aquells qui necessiten un musical, que no esperin més: tots cap al Reus Teatre Musical!