Narcís Comadira demana als cupaires que “baixin del burro”

2.01.2016

Narcís Comadira, així com altres personalitats del món cultural català, va formar part de la llista de la CUP durant les eleccions del 27S, després que l’hi demanessin. “Els vaig dir que sí perquè són l’únic grup polític del país que em mereix confiança”, subratllava el poeta en una entrevista amb Andreu Barnils per a Vilaweb. Per a Comadira, la CUP assegurava “un país no de centredreta, com el que ens volen plantar davant, sinó més aviat d’esquerra. Un país que respecta el planeta i l’entorn, el medi ambient. I després un país igualitari.”

Narcís Comadira  |  Foto de Marta Sempere

Narcís Comadira | Foto de Marta Sempere

Ara, tres mesos després de les eleccions el 27S i amb un escenari polític agitat, Comadira, en un article publicat al diari Ara, demana als cupaires que “baixin del burro” i facin un acostament perquè es pugui formar govern. En un article publicat a Vilaweb, l’escriptor Julià de Jòdar, diputat de la CUP, lamentava que “no hi hagi hagut més sentit d’estat, més altura de mires per haver acabat abans i d’una manera més feliç i no arribar a aquesta situació una mica massa dramàtica”.

A l’article Començament, Comadira ens parla d’aquestes dates de Nadal mentre fa una reflexió sobre la nostra situació política actual. “I hem deixat enrere Sant Esteve, que va ser el primer que va morir per haver cregut totes aquestes coses, per haver cregut en la revolució anticapitalista que predicava el Nen quan ja s’havia fet gran”. Sembla que l’any dels disbarats no s’acaba, diu el poeta, perquè Catalunya continua sense govern i els cupaires decideixen aquest diumenge, 3 de gener, si investeixen o no Mas. “Aquesta no és la qüestió”, continua Comadira. “La qüestió és veure fins on es pot estirar el cable sense que es trenqui i tot s’ensorri. La qüestió és veure què més es pot treure de l’atzar dels tres-cents mil vots, de l’atzar increïble d’això que en diuen un empat tècnic. Baixeu del burro, estimats cupaires, penseu que aquell Nen que va néixer fa uns dies va dir que havíem de ser bons jans com els coloms i astuts com les serps. […] I encara que la majoria sigueu uns descreguts, que tot això de Nadal us sembli del vell món que cal enderrocar, jo crec que dins vostre crema la flama d’aquell Nen anticapitalista que va desobeir fins a la mort i va fer saltar la banca del temple, és a dir, els taulells dels mercaders que el prostituïen. I avui el temple és el món sencer. Sou al començament. Som al començament que ara comença.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris
  1. Cada vegada tinc més clar que no investir a Mas és només un pretext, d’una part de la CUP (ARRAN, Endavant, OSAN), per fer descarrilar el procés. Si no tinguessin aquesta excusa en tindrien una altra. No sé ni m’interessa saber qui hi ha darrera d’aquesta CUP, però pels fets els reconeixereu.
    Els membres de les assemblees de la CUP no els ha votat ningú i no són càrrecs electes. Per tant, qui té l’última paraula i la responsabilitat són els 10 diputats electes de la CUP. Ser assembleari no els eximeix de responsabilitat i no han de delegar les decisions als altres.

    Si en aquesta assemblea surt que NO, els 10 diputats haurien de DESOBEIR i permetre un govern; si al final tot se’n va en orris i no es forma govern, ells i només ells -10 noms i cognoms- passaran a la història com a TRAÏDORS. I això li ha de quedar ben clar a la gent i també als 10 diputats.

    Ells es van presentar amb un programa per impulsar la independència i per tant es deuen als seus votants i a ningú més.