Músiques del món al Recinte Modernista

6.07.2017

Torna la música als jardins del Recinte Modernista amb el 4t cicle Músiques del Món que se celebra cada dijous de juliol les 21h. El cicle es proposa posar en contacte sonoritats tradicionals de diferents indrets del món amb la ciutat de Barcelona, que està vinculada a tots els músics que participen en el cicle d’alguna manera. Si teniu ganes de fer un parèntesi entre tantes escales majors i sons electrònics, l’estiu és el moment idoni per refrescar l’oïda i exposar-la a modalitats d’altres latituds i instruments de terres llunyanes.

Els joves units pel projecte Ethno Catalonia

Actuacions

Juan Marcelo formen part de la “Generación Bisagra” del tango: aquells que van agafar el relleu dels que van aprendre sense partitures, i els qui avui dia són considerats mestres del gènere i conviuen amb els que es van incorporar després de la mort de Piazzolla. Amb el contrabaix d’Horacio Fumero, el violí d’Olvido Lanza i la veu d’Analía Carril, ens oferiran un tango molt obert que es fusiona amb el jazz o el flamenc. Actuació el dia 6.

L’Ethno Catalonia és un projecte de música folk, ètnica i tradicional dirigit a joves d’entre 16 i 35 anys d’arreu del món, que han posat en comú la seva experiència musical al llarg de 10 dies. Fruit d’aquest treball sorgeixen els concerts finals de l’estada on tots els participants comparteixen els diferents estils musicals que s’aglutinen en aquest festival. Aquest concert serà una ocasió única de poder gaudir del gran talent dels joves músics i dels seus estils musicals. Actuació el dia 13.

Michel Doudou NDione és originari de M’Bour, Senegal. Artista polivalent, cantant, compositor, coreògraf i ballarí, ens portarà a Sant Pau els ritmes i moviments del seu treball “Djegalou”. En aquest treball podrem trobar els ritmes del seu Senegal natal: el Mbalax –una barreja de ritmes tradicionals amb el jazz, el blues o el rock– i el Sabar, ball original del Senegal. Actuació el dia 20.

Cece Giannotti és un guitarrista, cantant, compositor i productor nascut a Mont-real. Establert a Barcelona des de 1992, Giannotti ha treballat amb artistes com Marc Ribot, John Cale o Iggy Pop, i ha compartit escenari amb Tina Turner, Kiko Veneno, Loquillo, Sisa, entre d’altres. Cece Giannotti i Francesc Chaparro configuren el grup Après Minuit que presenta “Exodus to the Promise Land”, un espectacle musical que vol posar banda sonora al viatge llarg i esgotador que han hagut d’emprendre milers de persones en veure’s obligades a deixar la seva llar per culpa dels conflictes armats. Actuació el dia 27.

Trobareu tota la informació del cicle aquí