Músiques de Butxaca, on públic i músics es fusionen dalt de l’escenari

2.03.2015

Seure al costat d’un poeta quan escriu? Estar entre fogons amb un gran xef? Compartir la tela d’un pintor mentre crea? El que en altres disciplines artístiques no deixa de ser un somni a Músiques de Butxaca es converteix en realitat: públic i músics, junts a l’escenari.

Celeste i Santi Careta a l'Ateneu Igualadí

Celeste i Santi Careta a l’Ateneu Igualadí

Músiques de Butxaca és un cicle de concerts acústics de petit format que tenen lloc a l’escenari del teatre modernista de l’Ateneu Igualadí. Aquesta fórmula permet que públic i músics es trobin, que l’espectador formi part de la música, que es creï una atmosfera intimista i sorprenent. Músiques de Butxaca és una nova experiència per a l’espectador i per al músic, on les fronteres entre intèrprets i públic queden diluïdes.

Quan s’obren les portes del teatre, l’espectador és convidat a un gintònic de les primeres marques del mercat i amb la consumició a les mans accedeix a l’escenari, es troba mobiliari i il·luminació de cafè-lounge, pren lloc i amb els músics a tocar i les butaques de platea als peus viu una experiència inoblidable.

Comença el concert i la primera sorpresa és sobretot acústica, la música arriba des de tots els angles, un so envoltant per percebre sons que es perden en un concert normal.

L’ambient és íntim i els papers d’intèrpret i espectador ressonen. El públic sent que forma part de la música, dalt de l’escenari ell també és el protagonista. I és que com diu l’eslògan de Músiques de Butxaca, “Si tu hi ets, tot és música”.

Com a novetat, i excepcionalment, pel concert inaugural de temporada, el proper 6 de març, tot el teatre serà un escenari, l’Ateneu Igualadí traurà les butaques i aixecarà la platea. Tot serà un escenari, que com sempre, a músiques de butxaca, compartiran públic i músics.

Una proposta sorprenent i una programació interessant per aquesta temporada que consolida, després de quatre anys en funcionament, Músiques de Butxaca com un referent de l’oferta musical a Igualada, l’Anoia i la Catalunya Central. El primer divendres de mes a les onze del vespre la cita és dalt de l’escenari de l’Ateneu Igualadí!

Programació temporada primavera 2015

6 de març – Los Mambo Jambo (Concert inaugural de temporada )

1 de maig – Paul Klason

5 de juny – Paul Vallvé (sol + looper)

10 de juliol – Lenacay unplplugged