Música universal d’arrels araneses

15.11.2014

Aquest cap de setmana torna la música al Born Centre Cultural. La cantant aranesa Alidé Sans hi actua dissabte 15 a les 21h.

Alidé Sans

Alidé Sans

Alidé Sans porta fent música des que té memòria. En paraules seves “la música sempre m’ha acompanyat. No puc imaginar-me la seva vida sense la música. Amb ella he crescut, i creixo”. Des de ben petita ha tocat diferents instruments: el violí, la flauta travessera, l’acordió, el saxo, etc. i el piano, instrument estrella en la seva vida musical.

La seva carrera professional va començar a l’edició del 2012 del festival Barnasants, on va participar en l’espectacle inaugural “He mirat les muntanyes com brillaven” al costat del músic, cantant i compositor Enric Hernàez. També va intervenir en l’acte institucional del 11 de setembre de 2013 al Parc de la Ciutadella interpretant l’himne aranès.

Pel que fa a l’estil de la seva música val a dir que a la cantant no li agraden les etiquetes, “prefereixo parlar de música en general”, per això defineix el que fa com a “música que surt de dins meu, sense fixar-me en estils musicals”. El ventall musical que li agrada és molt ampli. Més enllà de classificacions el que a ella li agrada és “la música que em fa vibrar, que em transmet quelcom i que em fa viatjar sense moure’m”.

En l’actuació al Born la jove cantant i multiinstrumentista (toca l’acordió diatònic, el piano i la guitarra) estarà acompanyada de la seva banda formada per Arnau Masclans a la guitarra, Jordi Gas al baix i Xarli Oliver a les percussions. Durant l’actuació podrem escoltar les cançons, cantades íntegrament en aranès, que formaran part del seu primer disc produït per Toni Xuclà, i que actualment està gravant amb Luis Mendo i Bernardo Fuster.