El disc de la Marató de TV 3: Música que arriba al cor

28.11.2014

Aquest diumenge es posa a la venda “El disc de La Marató” als quioscos. Una iniciativa que des de fa deu anys forma part d’aquest gran esdeveniment solidari que és La Marató de TV3.  El programa d’enguany està dedicat a les malalties del cor.

Pau Riba interpretant "La mà freda". Fotografia de TV3.

Pau Riba interpretant “Quina mà tan freda”. Foto: TV3.

La desena edició d’“El disc de La Marató” ha estat definida pel director de TV3 com “una delícia i una meravella” i com a “fenomen extraordinari i únic al món” que ven “en un sol dia més de 200.000 còpies”. Les nou primeres edicions han venut 1.265.000 còpies, que han aportat més de 5 milions d’euros al marcador de La Marató.

El disc produit per Marc Parrot, està format per 19 temes, únics i singulars. Bona prova d’aquesta singularitat és el fet que en el disc podem trobar cançons com la versió de “Carrie” del grup Europe cantada amb to flamenc per Manuel Fernàndez i Bea García, o a Pau Riba posant-se en la pell del personatge Rodolfo i interpretant “Quina mà tan freda”, de l’òpera la Bohème o per exemple el cantant gallec Ivan Ferreiro cantant “Alegria” d’Antònia Font.

Al disc també hi trobem una versió instrumental del clàssic dels Bee Gees “Staying Alive” interpretat per la banda del programa, Se Atormenta Una Vecina. Un tema que fa servir la comunitat mèdica internacional per marcar el ritme de la reanimació en cas de parada cardíaca. Les divuit cançons que conformen l’àlbum abasten tot l’ampli espectre emocional de la vida humana. Dolor, tristor, enyor, solitud, però també lluita, esforç, coratge i esperança.

El projecte ha estat dirigit per Àngel Lacalle i ha comptat amb la col·laboració dels equips del programa, La Fundació La Marató de TV·, Catalunya Ràdio, TV3 i TVC Edicions.

Els diners aconseguits en la venta dels discs s’afegiran al marcador de La Marató del 14 de desembre amb l’objectiu de finançar projectes de recerca científica sobre les malalties del cor. La Marató ha recaptat 131 milions d’euros en les 22 edicions anteriors, que han permès impulsar 636 projectes de recerca sobre un ampli grup de malalties greus i sense curació coneguda.

La desena edició discogràfica física es posarà a la venda, únicament, el diumenge 30 de novembre al preu de 10 euros amb tots els diaris d’àmbit català que tenen edició dominical: “La Vanguardia”, “El Periódico de Catalunya”, “El Punt Avui”, “Diari de Tarragona”, “Segre”, “Diari de Girona”, “Regió 7” i “Ara”; els esportius “Sport”, “Mundo Deportivo”, “El 9 Esportiu” i “La Grada”, i la revista “Enderrock”. L’edició del disc de La Marató d’enguany serà de 215.000 còpies. A partir del dia 30, el disc també es podrà trobar, per primera vegada, en format digital a la plataforma iTunes i no només l’edició del 2014, sinó que també se’n podran recuperar les altres nou.