Música contra la pobresa infantil

28.12.2015

Diumenge 3 de gener se celebra a Tortosa el primer dels concerts solidaris que l’Orquestra Amics Unesco Barcelona ofereix a 24 punts del territori català. El cicle té dos objectius: fer arribar la música clàssica arreu de Catalunya i la captació d’ingressos per compartir amb les Càritas al projecte social centrat en la pobresa infantil.

Cor Tyrichae

Cor Tyrichae

Tortosa rebrà, el proper 3 de gener, el primer concert del Cicle de Música Solidària: Música contra la pobresa infantil. La Fundació Música Solidària, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA, format per BBVA i CX, impulsa aquest cicle de 24 concerts. El cicle té dos objectius: fer arribar la música clàssica arreu de Catalunya, i especialment a poblacions i a persones on no arriba habitualment, i la captació d’ingressos per compartir amb les Càritas al projecte social centrat en la pobresa infantil.

Aquests concerts tindran lloc a esglésies, catedrals i equipaments culturals de ciutats com Tortosa, Reus, Tarragona, Tivissa, Castelló d’Empúries, Figueres, Girona, Olot, Ripoll, La Seu d’Urgell, Manresa, Vic, Berga, Viladecans, Vilanova i la Geltrú, Sabadell, Terrassa, Rubí i Granollers. També s’han previst concerts a Barcelona, a la basílica de Montserrat i a ciutats com Vinarós i Peñíscola.

El cicle té una clara voluntat d’implicar el territori, i en aquesta ocasió comptarà amb dues entitats musicals de les Terres de l’Ebre: per un costat, el Cor Tyrichae de Tortosa, dirigida per Andreu Ferré; i per altra banda, la Coral de Joventuts Unides, procedent de la Sénia i dirigida per Josep Ollé. Les veus des dos cors s’ajuntaran a l’orquestra Amics Unesco Barcelona, dirigida pel mestre Gonçal Comellas, i comptarà amb les solistes Montserrat Bella, Andrea Martí i Cinta Ollé 

El concert, que coincideix amb l’any de celebració del centenari del naixement del violinista i director d’orquestra Yehudi Menuhin, estarà dedicat a la seva memòria. S’hi podrà sentir el Concerto Fatto per la notte di Natale, op. 6 nº 8 A, de Corelli (Orquestra), el Gloria en Re Major RV 589 d’ A. Vivaldi (Orquestra, cor i solistes), Aria (de la Suite en Re major BWV 1068) de J.S.Bach, “And the Glory of the Lord” (del Messies) de G.F.Haendel, Jesus Bleibet meine Freude (de la Cantata BWV 147), de J.S.Bach i l’“Hallelujah”  (del Messies) G.F.Haendel.

A banda de la venda  d’entrades, s’ha habilitat una Fila 0 per a persones i entitats que vulguin fer la seva aportació, tot i que no puguin assistir als concerts. Les aportacions es poden fer a través de transferència al compte corrent 0182-1799-29-0200018386, tant per internet com a través de les oficines de BBVA i CatalunyaCaixa. A més, Càritas disposarà de 10 entrades de lliure disposició per lliurar entre persones que no hi podrien accedir d’altra manera, transcendint el fet estrictament musical.

Segons explica Albert Flotats, director de Fundació Música Solidària, “Volem que aquests concerts siguin més que uns excel·lents espectacles musicals. Volem que el públic surti dels nostres concerts convençut que ha col·laborat a ajudar a la tasca que desenvolupa Càritas i que la seva aportació serà destinada als projectes per lluitar contra la pobresa infantil”.