Most 2018: cinema, vi i cava

El Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava enguany celebra la seva vuitena edició

Most 2018 és el nom que porta el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, que enguany celebra la seva vuitena edició. Aquesta proposta, organitzada pel Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i el Cineclub Vilafranca, ofereix una selecció de cinema al voltant del vi, gairebé una trentena de curtmetratges i també esperades preestrenes d’alguns dels directors més rellevants de l’actualitat.

El Most 2018 tindrà lloc a Vilafranca del Penedès, del 8 al 18 de novembre, i també al Priorat, on durarà del 28 de novembre al 2 de desembre. Cristina Dilla, actriu, conduirà la cerimònia d’inauguració, on s’estrenarà a nivell català la nova pel·lícula de Naomi Kawase, titulada Vision.

En el marc del festival, la secció Gran Reserva acollirà sis pel·lícules que encara no s’han estrenat. Durant els deu dies de projeccions es podran veure les guanyadores del Festival de Canes, Un asunto de família de Hirokazu Koreeda, i de San Sebastián, Entre dos aguas d’Isaki Lacuesta. També s’hi podran veure els darrers films de Jean-Luc Godard i Olivier Assayas, així com el documental Andrea Motis, la trompeta silenciosa.

La Secció Collita del Most 2018 acull aquelles peces audiovisuals de temàtiques temàtiques enològiques, portant d’arreu del món realitats i ficcions al voltant del vi. Obres provinents de Xile, Estats Units, Canadà, Bèlgica, Suïssa, França o Catalunya seran projectats en més d’una vintena de sessions, d’entre els quals cal destacar Revolución líquida, un acostament humanista a l’ofici del sommelier de la mà de la inquieta Clara Isamat, directora ja guardonada amb el premi Most l’any 2016 i premiada amb el màxim guardó del Festival Oenovidéo 2018. També crida l’atenció el curt 40 hectàrees, la terra i el pagès, documental de Pep Puig que reivindica la figura del pagès que treballa la vinya en ple segle XXI.

A més, el Most 2018 integra Brot, una mostra de curtmetratges catalans i espanyols que es projecten en 3 sessions. Amb una varietat més gran que mai, gràcies als 29 curts que la composen, a la secció Brot 2018 es podran veure obres de cineastes com Sergi Lara, Toni Bestard, Pol Rodríguez o Eric Boadella. El jurat que haurà de determinar el curtmetratge guanyador està format per Desirée de Fez, Daniela Feixas i Tariq Porter.

A part de les principals seccions, el Most 2018 proposa activitats per a tots els públics. Cinema als Cellers ofereix degustació de cinema i vins a cellers col·laboradors; Cinema als Municipis escampa la programació per diversos pobles del territori; i Most Edu i Mini Most, que són propostes per infants i joves.

El país convidat de l’edició d’enguany és Suïssa: el Most 2018 es vol apropar a la cultura vinícola i al cinema d’aquest país, a través de tastos de vins i formatges, projeccions i tres ambaixadors d’excepció: el fotògraf Gérard-Philippe Mabillard; el genetista vitícola José Vouillamoz; i la viticultora Marie-Thérèse Chappaz.

Tràiler d’Entre Dos Aguas, pel·lícula d’Isaki Lacuesta i guanyadora del Festival de Cinema de San Sebastián

Pots consultar el programa del Most 2018 fent clic aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació