Mor Jordi Tardà

1.03.2015

Ha mort Jordi Tardà (Mataró, 1955), periodista i crítica musical per problemes respiratoris, segons ha informat per Twitter Catalunya Ràdio. Tardà presentava a Catalunya Ràdio Tarda Tardà, el programa radiofònic més veterà d’Europa, que va començar a emetre’s el 16 de juliol de 1985 i que aquest any hauria complert 30 anys. Des de feia poc s’emetia únicament per internet.

Jordi Tardà a Catalunya Ràdio

Jordi Tardà a Catalunya Ràdio

Tal com ell mateix explicava, va aprendre català gràcies a Tintín i a la revista infantil Cavall Fort, si bé la primera lectura que recorda va ser L’Atlàntida de Jacint Verdaguer, tal com va explicar al diari Ara. Des de sempre, però, va ser un fervorós promotor de la música a Catalunya, art a la qual va dedicar tota la seva vida: entre altres coses, va ser organitzador de la Fira del Disc del Col·leccionista i va fer possible que Barcelona comptés amb un Museu del Rock, ubicat al complex de les Arenes Barcelona (a la Plaça Espanya), on s’exposa la seva col·lecció privada amb un total de cinc mil objectes.

“Per mi la música ha estat una teràpia”, afirmava en una entrevista que Cristina Puig al programa Gent de paraula de La2. “La música és la meva passió, jo sempre dic en el programa de ràdio Tarda Tardà que en comptes de sang portem rock a les venes”. En aquesta mateixa entrevista, Tardà confessava que havia vist la mort de prop diverses vegades: “Quan veus la mort de tan a prop t’agafa més por o se li perd el respecte?”, li preguntava Puig. “Per mi sempre ha estat un estímul: quan els metges em van donar tres mesos de vida, jo els vaig dir que els demostraria que s’havien equivocat”, explicava Tardà. “En realitat, el que t’ajuda a tirar endavant és la il·lusió, l’ànim, les ganes de viure i tenir algú al costat”, continuava. Malauradament, aquesta vegada no ha pogut superar-ho: fa pocs dies va anunciar per Facebook que estaria uns dies absent per problemes de salut.

Aquesta nit a les 22.35 el Canal 33 emetrà el programa Personal i intransferible en honor seu.