Montse Ayats, nova presidenta de l’AELLC

25.01.2016

Montse Ayats relleva formalment Albert Pèlach en la Presidència de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana. Aquest relleu estava contemplat en la candidatura conjunta que es va presentar el 2014.

Montse Ayats és la nova presidenta de l'AELLC | Font: Marta Calvo12

Montse Ayats és la nova presidenta de l’AELLC | Font: Marta Calvo12

Montse Ayats és mestra i llicenciada en filologia catalana. Actualment és directora d’Eumo Editorial, empresa en la qual ha desenvolupat diferents tasques des que hi va entrar el 1991. És coautora de ‘Primer Diccionari’ i ‘Historia de l’edició a Catalunya’ entre altres llibres, i a partir d’avui, presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

L’Associació d’Editors en Llengua Catalana és una associació professional que agrupa les empreses editorials que publiquen en llengua catalana a Balears, Catalunya, Catalunya Nord i València. A gener de 2016 el nombre d’associats a l’AELLC és de 93 empreses, que representa el 95% del sector editorial català.

Montse Ayats ha declarat que vol una AELLC “Dinàmica, moderna, que reflecteixi la vitalitat i diversitat del sector editorial català i treballarem tots junts per fer-ho realitat”. Els objectius generals de l’AELLC són la defensa, promoció i difusió de l’edició de llibres en llengua catalana, la representació, gestió i defensa dels interessos comuns dels seus membres i la visibilització dels associats i els seus catàlegs en l’àmbit nacional i internacional.