Món Llibre: Una muntanya russa literària

12.04.2018

Forrest Gump deia que la vida era una capsa de bombons. Món Llibre també és una capsa, però en aquest cas de sorpreses. El cap de setmana del 14 i 15 d’abril té lloc la 14a edició de Món Llibre, el festival literari per a nenes i nens. Com cada any, el festival escalfarà els motors de la diada de Sant Jordi amb tallers, espectacles, jocs i performances al voltant dels llibres; al CCCB, MACBA, la plaça dels Àngels i la plaça de Joan Coromines.

‘Mon ami le monstre’ amb Paulo Ferreira i Amanda Kibble  |©Luiza Rauleac

No pensis que els llibres s’estan quiets als prestatges, ja que a Món Llibre els llibres són vius, divertits i salten a l’escena per evocar un món de fantasia. En l’edició d’enguany els personatges de ficció prenen vida: el gos Molsa, el monstre de Frankenstein, l’aneguet lleig o el flautista d’Hamelín, entre molts altres vindran al cor del Raval per conèixer als més petits de la casa.

L’escriptor de narrativa infantil i juvenil, David Cirici, serà el convidat d’aquesta edició. L’espectacle Molsa salta del llibre de Cirici al teatre per primer cop, gràcies a Món Llibre, coproductor de l’obra. En aquest relat el gos Molsa busca la Janinka, la nena que el cuidava, després que la guerra els hagi separat. L’autor de la història, David Cirici, participarà al col·loqui final on respondrà a totes les preguntes que el públic vulgui fer.

Si sou d’aquells que no troben mai un moment per assaborir un bon conte, estigueu atents. La parella d’il·lusionistes, Victoria Bermejo i Miguel Gallardo, s’han tret del barret de copa un enfilall de contes per explicar en 1 minut. La parella presenta un espectacle creat expressament per a Món Llibre, on nens i nenes hauran d’entrar a la Carpa Màgica, escollir un miniconte i esperar que sigui representat al moment per Manel Veiga

També hi haurà temps per les titelles. Mon ami le monstre de Clair de Lune Théâtre apropa Frankestein als nens. Un titellaire i la seva ajudant, Paulo Ferreira i Amanda Kibble, crearan davant dels vostres ulls una estranya silueta feta de pedaços i li donaran vida. El meu amic el monstre tradueix la cèlebre novel·la de Mary W. Shelley al teatre d’ombres; a més de recuperar una història que parla del rebuig a la diferència. Aquest espectacle descobrirà un monstre de bon cor.

El CCCB pren part a Món Llibre, amb la creació d’una programació especial. Una visita guiada a l’exposició Després de la fi del món i una programació infantil a l’arxiu Xcèntric.

Com a novetat, la idea del plaer de la lectura serà un dels eixos centrals de Món Llibre. També arribar als nens mitjançant la literatura, com a eina d’oci fonamental per a la seva vida. Els espais del festival seran transformats de manera que biblioteques i espais de lectura se situaran en un imaginari i romàntic parc d’atraccions (i de lletres).

Consulteu tota la programació de Món Llibre aquí