Mireia Calafell, nova codirectora del Barcelona Poesia

20.09.2017

La poeta i gestora cultural   Mireia Calafell serà la nova codirectora del festival literari Barcelona Poesia, juntament amb la també poeta Àngels Gregori, que ja ho és des de l’edició 2017. Mireia Calafell pren el relleu de Teresa Colom, que n’ha estat entre el 2015 i el 2017.

Mireia Calafell | © Laia Serch

Mireia Calafell (Barcelona, 1980) ha publicat Poètiques del cos (Galerada, 2006; Premi de poesia Amadeu Oller 2006 i VIII Memorial Anna Dodas 2008), Costures (Viena Edicions, 2010; Premi Josep M. López Picó de Poesia 2009) i Tantes mudes (Perifèric Edicions, 2014; Premi de poesia Benvingut Oliver 2013). L’any 2015, va rebre la Lletra d’Or al millor llibre publicat en català per Tantes Mudes, poemari que ha estat traduït recentment al castellà a Stendhal Books.

Alguns dels seus poemes formen part d’antologies publicades a l’Argentina, Brasil, Holanda, Regne Unit, Emirats Àrabs i Espanya. Ha participat a festivals internacionals de poesia a Luxemburg, Buenos Aires, Pontevedra i Toronto, i ha estat convidada a recitar a Itàlia, la Xina i Finlàndia, entre d’altres.

Des de l’any 2016, és codirectora del festival Poesia i +, juntament amb Martí Sales i Pere Almeda.

Com a gestora cultural, desenvolupa projectes culturals i educatius a Artsmoved i ha col·laborat també com a investigadora independent en projectes de recerca sobre polítiques culturals i gestió comunitària de la cultura amb la consultoria social Spora i la cooperativa La Hidra. Des de 2017, forma part de la Fundació Maria-Mercè Marçal.

Si voleu llegir més sobre Mireia Calafell, feu clic aquí.