MINIPUT: La televisió de qualitat és possible

27.11.2018

El dissabte 1 de desembre, de 10 a 21h se celebrarà la 24a edició del MINIPUT al CCCB, l’única mostra de televisió de qualitat i nous formats televisius del país. Aquí podeu llegir l’entrevista a la coordinadora de la mostra, Ingrid Guardiola.

Imatge de ‘Grotesco’ (SVT, Suècia)

Què és la televisió de qualitat? El MINIPUT vol reunir professionals, estudiants, investigadors i interessats en la televisió per posar al seu abast models televisius innovadors d’arreu del món amb l’objectiu de generar debat. Una mostra de televisió que convida a reflexionar i a experimentar amb nous formats i temàtiques a la vegada que manté el compromís social i periodístic del mitjà.

Es projectarà una selecció del millor que s’ha pogut veure a l’INPUT (International Public Television Screening Conference), una trobada internacional anual de professionals i estudiosos de la televisió en la qual es mostra una selecció de programes de caràcter innovador o reflexiu. A més de les projeccions, s’hi realitzaran debats amb professionals de la televisió sobre els temes més innovadors, polèmics o educatius del moment.

Les propostes de l’edició d’enguany inclouran dues formes molt diferents d’apropar-se a la realitat d’un tema d’actualitat com és la crisi dels refugiats: una, des de l’humor i el musical a Grotesco (SVT, Suècia) i una altra, des de la realitat que es viu a l’interior de les bandes de tràfic de persones que els ajuden a sortir del país a Human Smugglers (DR, Dinamarca).

També es podran veure dues propostes de formats de televisió innovadors dedicats a les minories com Old people’s home for 4 year olds (Channel 4, Anglaterra), un experiment en el qual geriàtrics acullen, durant unes hores a la setmana, alumnes de parvulari per tal que interactuïn amb les persones grans, i Give us a break! (NHK, Japó), un concurs japonès al qual es posa a prova el coneixement de personatges famosos sobre les persones discapacitades.

També s’exposaran dues maneres diferents de fer documentals, reconstruint la realitat a partir d’imatges d’arxiu com Tokyo Black Hole (NHK, Japó), sobre la desolació que es va viure al Japó després de la Segona Guerra Mundial, o bé, una altra que ho fa partir de testimonis directes, com National bird (PBS, Estats Units), sobre tres treballadors de l’exèrcit americà que lluitaven a Afganistan mitjançant drones.

A més, es mostrarà un reality show fet per trencar amb els estereotips; Gone mom (EBS, Corea del Sud) planteja un escenari en el qual un grup de dones, dedicades exclusivament al manteniment de la llar i els fills, abandonen el seu rol familiar.

Per finalitzar, tindrà lloc una sessió especial sobre els programes de la Generació Z, com s’intenten integrar les noves tecnologies a la programació i els continguts que interessen a l’audiència més jove, un dels projectes que ho aconsegueix és Oh My Goig (Betevé).

 

Podeu consultar els horaris i tota la informació sobre la mostra aquí. La inscripció per assistir és gratuïta i es pot fer a través d’aquest enllaç.