Minéral, la gran triomfadora del Most Festival

20.11.2018

Vilafranca del Penedès s’ha vestit amb la catifa vermella en el marc del Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava 2018. En aquesta 8a edició, que s’ha dut a terme del 8 al 18 de novembre de la mà del VINSEUM, museu de les cultures i el vi a Catalunya i el Cine Club Vilafranca i amb la col·laboració de la D.O Penedès, D.O Cava i D.O Montsant, s’han premiat 11 guardonats en un acte de colenda conduït per l’actriu Cristina Dilla. Els films Minéral, 40hectàrees, la terra i el pagès, Revolución líquida o Bohèmia han estat els grans triomfadors de la gala.

Minéral, Gran Premi del Jurat i el Premi Arrels. – Foto: Most Festival

El passat 18 de novembre, després de dues setmanes, el Most Festival va abaixar el teló de la seva 8a edició en una festa on el vi i el cinema van ser els protagonistes indiscutibles de la nit. No obstant, no ha tancat les portes del tot, perquè per primer cop després de vuit edicions, del 28 de novembre al 2 de desembre, el Most Festival es traslladarà al Priorat, on es podran veure gran part de les pel·lícules i gaudir dels tastos i activitats etnològiques que s’han dut a terme a Vilafranca. De moment, la xifra d’espectadors que hi ha hagut fins ara és de 4200 i hi falta sumar als assistents al Priorat.

En la gala presentada per l’actriu Cristina Dilla, es va estrenar la producció catalana Non-fiction, d’Olivier Assayas  i es va fer l’entrega de premis als millors llargmetratges i curtmetratges visualitzats durant el festival.

En la Secció Collita, que estava formada per un jurat amb noms com  Montse Serra, Tono Folguera, Marta Selva i Sara Pérez,  es van lliurar els premis destinats als millors llargmetratges, el qual van atorgar el Gran Premi pel film Minéral de Marc Picavez, valorat en 3.000 €. D’altra banda, en la Secció Brot, els premis van destinats als millors curtmetratges que es van atorgar de la mà de Desirée de Fez, Daniela Feixas i Tariq Porter. Per la seva banda, el director del VINSEUM i coordinador del Festival Xavi Fornos ha comentat que “l’edició d’enguany ha sigut molt exitosa, en especial per la permeabilitat que el Most està aconseguint a tot el Penedès a través de municipis i uns cellers que s’hi ha bolcat i ja són un específic en la programació del Festival”.

A continuació podeu veure el palmarès del Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava 2018:

SECCIÓ COLLITA

Gran Premi del jurat (dotat amb 3.000 EUROS): Minéral, de Marc Picavez
Premi VI català (dotat amb 1.500 EUROS): 40 Hectàrees, la terra i el pagès, de Pep Puig
Premi Projecció Internacional (dotat amb 1.500 EUROS): Revolució Líquida, de Clara Isamat
Premi Millor FiccióBohèmia, d’Anna Petrus
Premi al Millor Treball Documental: Grand Cru, de David Eng
Premi Arrels: Minéral, de Marc Picavez
Premi Millor Treball Promocional: Ex aequo a  Vinícola del Prioral: Vins de Grans persones d’Oscar Sánchez i Guillem Martínez i Cultivare Making OFF 2018 d’Oriol Gallart.

SECCIÓ BROT

Premi del Jurat al Millor Curtmetratge: UNO, de Javier Marco Rico
Premi del Jurat Jove: VIACRUXIS, d’Ignasi López
Premi del públic – Premi Domènech Vidal: VIACRUXIS, d’Ignasi López.