Milestone Project: el patrimoni del nostre futur

Milestone Project, el festival d’Art Urbà Contemporani arriba a Girona a partir del 9 de setembre

Per cinquè any arriba el Milestone Project, el festival d’Art Urbà Contemporani que se celebrarà a Girona entre el 9 i el 17 de setembre. Durant aquests dies, la ciutat es convertirà en un gran estudi on diversos artistes aniran construint les seves obres. Un work in progress que fa partícips als ciutadans de les creacions dels artistes. Com a novetat respecte les edicions anteriors, el festival ha incorporat les instal·lacions en el seu projecte per a consolidar-se com a referent d’Art Urbà Contemporani del país.

Obra de Jofre Oliveras a Vilaroja. Milestone Project 2015. / © Carles Palacio

En l’edició d’enguany hi participaran alguns dels noms més importants del panorama internacional com SpY, Eltono, Nano 4814 o 3ttman. Les seves propostes aniran des de murals, com el que Nano4814 farà en una paret de 15m d’altura, a instal·lacions com la cascada artificial d’aigua que realitzarà l’artista Spy.

Totes aquestes propostes es podran observar durant el festival, però tenen intenció de convertir-se en un pòsit cultural per a la ciutat. És per això, doncs, que s’intentarà conservar al màxim la creació dels artistes: els organitzadors afirmen que, per exemple, els interessaria aprofitar l’obra que realitzarà 3ttmann per a crear una “gimcana” per a la ciutat. Com que l’obra de l’artista francès consistirà en unes 30 figures repartides per la ciutat creuen que seria interessant crear una gimcana que consisteixi en trobar-les totes.

El festival també col·laborarà per primera vegada amb el Projecte de la Riba, que treballa amb les vores del rius de Girona per buscar-hi la seva essència. Tal com explica un dels seus impulsors, Martí Franch, l’objectiu és redescobrir la ciutat als seus ciutadans creant camins al voltant dels rius que li van donar vida. La contribució del Milestone Project serà, doncs, decorar alguns d’aquests espais rehabilitats amb el seu art. D’una banda, Eltono i Nuria Molas realitzaran una instal·lació cinètica que es mourà amb el curs de l’aigua. D’altra banda, l’artista Pelucas aprofitarà la depuradora situada a les Ribes del Ter per a crear-hi una “obra molt ambiciosa” com l’ha qualificat l’assessor artístic del festival.

L’altre eix fonamental del festival serà el Pensament que es desenvoluparà el dia 17 de setembre. Aquesta part es basarà en un debat que girarà al voltant de l’aura de l’obra de l’art de Walter Benjamin i comptarà amb la participació d’artistes com Perejaume o filòsofs com Anna Quintana. La conferència servirà per analitzar el paper que té la societat en l’art i les conseqüències de la “mercantilització de l’art”. Amb aquesta iniciativa, Milestone vol crear un espai on art i pensament puguin conviure.

El festival d’art urbà tampoc abandona una de les seves principals exposicions: SOTAVIES Urban Gallery. És per això que les obres presentades a l’edició d’enguany acompanyaran les d’anys anteriors, que es troben en les estructures de les vies elevades del tren.

Així doncs, Milestone Project seguirà aportant una nova manera de redescobrir la ciutat als seus ciutadans. Aprofitar els espais urbans per a donar-los-hi una doble utilitat és el principal objectiu d’un festival que pretén tenir una vida tan llarga com la de les seves obres. Un llegat que converteixi Girona en un important museu urbà accessible a tothom.

Podeu consultar el mapa amb totes les intervencions del Milestone Project aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació