Microconcurs a la Microbiblioteca

15.02.2018

La Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès convoca la VII edició del Concurs de Microrelats “Microconcurs La Microbiblioteca”, per tal de promoure la creativitat literària i fomentar la difusió del gènere del microrelat.

 

Des del setembre de 2011, és la primera biblioteca pública que s’especialitza en el gènere del microrelat, centrant els esforços cap a aquest gènere literari. Fomenta la lectura, la difusió i la creació de microrelats i, alhora, vol ser un punt de referència per als aficionats al relat breu.

Pels interessats a participar, el concurs, que va començar l’octubre de 2017, té convocatòria oberta fins al maig de 2018. Cada mes se selecciona un microrelat guanyador de cada categoria (microrelat en català i microrelat en castellà) que passarà a ser finalista de la final absoluta.

Cal tenir en compte que només s’hi pot presentar un microrelat diferent per cada convocatòria mensual i un per cada categoria (català i castellà). El mateix microrelat no es pot presentar en ambdós idiomes. L’altre requisit és que els participants han de tenir els 14 anys complerts en el moment de participar-hi.

El  jurat que dictaminarà els guanyadors absoluts de cada categoria de l’edició anual està format per tres escriptors reconeguts: Marta Orriols Balaguer, Sergi G. Oset i Màrius Serra i Roig. I en la categoria en castellà, els escriptors Eduardo Berti, Ángel Olgoso i Julia Otxoa.

 Sobre els premis, les persones guanyadores de cada convocatòria mensual rebran un val regal en llibres valorat en 100€. Els guanyadors de la final absoluta cobraran 1.000€.

Segons s’especifica a les bases, que podeu consultar aquí, el microrelat ha de ser original i inèdit. És a dir, que no hagi guanyat cap premi anterior ni hagi estat publicat en qualsevol mitjà. A més a més, s’ha d’escriure en català o en castellà i no ha d’excedir dels 1.200 caràcters amb espais i títol inclosos Les obres s’han d’enviar per correu electrònic a l’adreça microconcursbarbera@gmail.com i es podran signar amb pseudònim. També s’accepta l’autoria coral sempre que s’incloguin les dades personals de tots els autors. L’altra opció és enviar els originals per correu postal certificat a la Biblioteca Esteve Paluzie (Plaça Constitució s/n).

En referència a les dates d’entrega, les obres es poden presentar en cada convocatòria mensual des del dia 1 a les 00.00h fins a l’últim dia del mes a les 23.59h.

Per conèixer el guanyador mensual caldrà esperar fins al segon dijous  del mes següent de cada convocatòria, que es publicarà al blog i a la pàgina web de l’Ajuntament de Barberà del Vallès. El veredicte final s’anunciarà el dijous 28 de juny de 2018.

Podeu consultar totes les bases del concurs aquí.