Meteodansa: fenomens meteorològics, taller de dansa i 200 ballarins adolescents

3.05.2013

Com es pot expressar a través de la dansa un fenomen meteorològic? Pluja, neu, boira, sol… Coreografies imaginatives i treball en equip són els elements que conformen l’espectacle Meteodansa, que el Teatre Kursaal de Manresa estrena avui. Un espectacle ideat i interpretat pel meteoròleg Alfred Rodríguez Picó i que compta amb la implicació de 200 ballarins adolescents. Es tracta del primer muntatge del projecte educatiu “Fem Dansa!”, impulsat des del Kursaal per fomentar la dansa entre nois i noies de 3r i 4t d’ESO del Bages.

Una de les coreografies de l'espectacle 'Meteodansa'.

 

L’espectacle ‘Meteodansa’, que es podrà veure a la sala gran del Kursaal
el divendres, 3 (21h) i el dissabte 4 de maig (18h) , és un viatge per tot el món que fa l’Alfred Rodríguez Picó a la recerca de fenòmens meteorològics.

Rodríguez Picó ha preparat el guió de ‘Meteodansa’, i la coreògrafa Montse Colomé (que va dirigir l’espectacle inaugural del Kursaal) s’ha encarregat del moviment escènic que portaran a terme més de 200 nois i noies de 3r i 4t d’ESO de sis instituts del Bages. L’escenografia, a càrrec del reconegut escenògraf Llorenç Corbella, i les projeccions audiovisuals, efectes especials, i fragments i peces musicals d’autors clàssics com Grieg, Purcell, Txaikovsky, Strauss han estat triades especialment Alfred Rodríguez Picó per descriure els fenòmens meteorològics, completen el muntatge.

Alfred Rodríguez Picó és el narrador de ‘Meteodansa’ i l’encarregat de guiar al públic pels territoris més sorprenents de tot el món, i que coneixerem pels fenòmens meteorògics que els caracteritzen. Els joves ballarins, acompanyats per 4 ballarins professionals, es mouran al ritme de músiques inspiren calor, els tornados, la boira… en un treball que durant 8 sessions han portat a terme a les aules dels seus instituts i que posaran en comú en 2 assajos generals al Kursaal, abans de l’estrena.