Més de 70 artistes desfilaran pel Mercat de Música Viva de Vic

20.06.2019

S’apropa una nova edició del Mercat de Música Viva de Vic. Entre el 18 i el 21 de setembre passaran per la capital osonenca més d’una setantena d’artistes en una edició, la 31a, plena de sorpreses i de descobertes.

Ferran Palau, cantant, però també poeta. | Foto: Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat

El Mercat començarà el dimecres 18 de setembre al Teatre Atlàntida amb l’estrena de l’obra L’últim camí de Walter Benjamin de Juliane Heinemann. L’artista berlinesa establerta a Barcelona, guanyadora del Premi Puig-Porret 2018, ens aproparà la figura de l’escriptor i filòsof alemany en el 80è aniversari de la seva mort. Serà un viatge amb música electrònica i a través de textos de poetes catalans, castellans i alemanys com Màrius Torres, Antonio Machado i Rainer Maria Rilke.

Al Mercat de Música Viva de Vic s’hi podrà veure fins a una setantena d’artistes, gairebé la meitat dels quals estrenaran o preestrenaran el seu nou material per a l’ocasió, com és el cas, entre d’altres, d’A contra Blues, Mazoni, Lagartija Nick, Joseba Irazoki, Maruja Limón, Gertrudis, Espaldamaceta, Lidia Damunt, Ferran Palau, Marco Mezquida, Mateo Kingman, Carla o Javier Rubial. A més, durant els quatre dies de mercat desfilaran pels diferents espais –fins a nou de diferents- altres grups com The Bop Collective, Marianne Aya Omac, El diluvi, La chiva Gantiva, Hanah Willlwood, Os amigos dos músicos, Boticelli Baby, Sonakay o Marcel Bagés + Phicus (en aquesta ocasió, Bagés no s’uneix a Maria Arnal, sinó que actuarà al costat d’aquest trio de rock d’avantguarda).

A la programació hi conviuran dues línies de programació, la de mercat i la de festival. Així, hi haurà estrenes, preestrenes, concerts que conviden a la descoberta i d’altres amb vocació popular. D’aquests últims, destaquen els concerts multitudinaris a la Plaça Major i El Sucre. D’una banda, l’enèrgica Balkan Paradise Orchestra arrencarà la nit de divendres a la Plaça Major, on després Koers presentarà el seu nou rítmic EP.

Moment de la roda de premsa de presentació del Mercat de Música Viva de Vic 2019

La nit a la plaça es tancarà amb l’estrena de Joan Garriga i el mariatxi galàctic, el nou projecte de qui va ser líder de Dusminguet i La troba Kung-Fu. A El Sucre, es podrà gaudir de la multiplicitat d’estils de la cantant de Santander Deva, del reggae i dub del duo navarrès Iseo & Dodosound i finalment del trap català de Lildami. I, dissabte a la nit, a la plaça Major tindran lloc concerts de The Crap Apples, El Petit de Cal Eril i Dorian, mentre que a El Sucre hi haurà una sessió del DJ Ojete, festa amb Búhos i reggae a càrrec d’Adala amb The Same Song Band.