Més artistes que faran vibrar el Voll-Damm Jazz

21.05.2019

Herbie Hancock,  Djavan, Wynton Marsalis, La Locomotora Negra,Andrea Motis, The Golden Gate Quartet i WyntonMarsalis & The Jazz at Lincoln Center Orchestra són alguns dels assistents confirmats a la 51a edició del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona on el pianista i compositor Ludovico Einaudi actuarà a l’Auditori el 7 novembre per presentar el seu nou projecte, Seven Days Walking.

Angélique Kidjo

Distribuïts entre les principals sales de concerts de la ciutat, el Palau de la Música Catalana acull Djavanel 14 de novembre i al 15, a La Locomotora Negraamb un homenatge als 50 anys del Concert sacre de Duke Ellington. El 20 de novembre, Andrea Motis tancarà el seu ja anunciat Retrat d’Artista i, el 26, el tecladista i autor de les composicions més conegudes als Estats Units, Herbie Hancock,tornarà a l’escenari barceloní. Finalment, The Golden Gate Quartet-la banda que va deixar amb la boca oberta al president dels Estats Units, Franklin D. Roosevelt després d’escoltar-los actuar al Cafe Society de Nova York, fins al punt en què va convidar a actuar a la seva investidura com a president-, actuarà el 13 de desembre. Finalment, de manera molt excepcional, el 28 de febrer del 2020, WyntonMarsalis & The Jazz at Lincoln Center Orchestraapareixeran al Palau.

A la Sala Barts del Paral·lel vindran artistes de nivell com  Richard Bona & Alfredo Rodríguez el 23 d’octubre i, el 30 del mateix mes, el contrabaixista i compositor de música del Gran Torino,Kyle Eastwood interpretarà el seu nou disc. El 17 de novembre la sala comptarà amb el contrabaixista Ron Carter, un dels més originals, prolífics i influents músics de jazz, juntament amb els  seus camarades Renee Rosnes, Payton Crossely i Jimmy Greene que integren el Ron Carter Quartet.  La primera “diva africana”, Angélique Kidjo, per la seva banda, el 19 de novembre mostrarà el seu poder afrocubà amb el seu nou disc Celia, un disc dedicat a Cecilia Cruz. Finalment, el 21 de novembre, el duo format per John Scofield i Jon Cleary arriben en forma de gira per demostrar el Bluespower amb la vibra de Nova Orleans i els clàssics de rhythm&blues. La parella artística de Martirio i Chano Domínguez, per la seva banda, el 28 de novembre tocaran un programa dedicat a Bola de Nieve, el cubà pianista i cantant  Ignacio Villa.

Per altra banda, la a la [2] d’Apol·lo, el reconegut bateria, company de musics com Brad Meldhau i David Bowie, Mark Guiliana juntament amb els companys de Beat Music, una banda capaç d’interpretar la música més eclèctica passant des del jazz més pur al rock’n roll. A Luz de Gas, Makaya McCraven o, segons la seva auto definició, “el científic del beat”, que debutarà per primera persona a Barcelona. Quant al Conservatori del Liceu, el 21 de novembre s’hi podrà veure el Peter Bernstein Quartet; el duo format per Dave Douglas i Uri Caine, el 29 d’octubre; el trio del pianista Yonathan Avishai  l’11 de novembre; i el Joe Lovano Trio Tapestryel 12 de novembre. Tots aquests artistes també oferiran classes magistrals al mateix Conservatori, juntament amb altres artistes de renom com ara el cantaor José Mercé.

Finalment, la sèrie flamenca De Cajón! presentarà un avançament de la seva programació d’aquest any. Dins d’aquest marc de música flamenca, els reconeguts artistes com Rafael Riqueni, Las Migas, Farrucos y Fernández, i el retorn d’Estrella Morente.