Mercè Managuerra deixa la direcció artística del Teatre Akadèmia

19.04.2017

Ahir es va anunciar que l’actriu, pedagoga i alma mater del Teatre Akadèmia, Mercè Managuerra, finalitza aquesta temporada la seva etapa al capdavant de la sala del carrer Buenos Aires, que ha gestionat des dels seus inicis l’any 2007. L’associació Civil Teatre Akadèmia serà l’encarregada de la programació de la temporada 2017-2018.

Mercè Managuerra deixa el Teatre Akadèmia després de deu anys al capdavant de la sala

L’equip del Teatre Akadèmia serà l’encarregat d’elaborar la programació de la temporada vinent, seguint algunes propostes sorgides de la direcció de Managuerra, amb la voluntat de mantenir-se fidel a la filosofia artística marcada fins ara: el Teatre de l’Akadèmia com a centre de producció i exhibició d’espectacles teatrals, produccions pròpies i un espai d’acollida per a companyies residents i projectes artístics afins.

A més, l’Associació Civil Teatre Akadèmia -encarregada de la gestió i programació de la sala- serà l’encarregada de seleccionar la nova direcció artística de l’equipament que es comunicarà un cop s’hagi pres la decisió. La voluntat de l’Associació Civil Teatre Akadèmia és la d’incorporar al seu equip una persona afí als valors fundadors del projecte. El Teatre Akadèmia valora enormement i agraeix la feina de Mercè Managuerra durant tots aquests anys i preveu futures col·laboracions amb l’actriu i directora.

 

Teatre Akadèmia

El Teatre Akadèmia és un projecte encarregat a la Mercè Managuerra l’any 2007 per l’Elsa Peretti, presidenta de la Fundació Nando i Elsa Peretti – Delegació a Catalunya, entitat que recolza i finança el projecte des dels seus inicis.

La temporada 2015-16, un cop consolidat el projecte, es crea l’Associació Civil Teatre Akadèmia, una associació sense ànim de lucre finançada per la Fundació Nando i Elsa Peretti – Delegació a Catalunya, que pren la gestió de la sala.

Entre els projectes que la Fundació recolza a Catalunya, el Teatre Akadèmia és un dels més ambiciosos pel que fa al suport de la cultura i l’art catalans a Espanya i al món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris
  1. Hi hem gaudit molt, a l’Akadèmia, aquests anys. Desitgem que arrisquin i que continuïn apostant pel bon teatre de tots els temps i per les noves generacions d’actors i companyies que tan bones propoestes ens hi han ofert. Moltes gràcies.