10 concerts de la Mercè per a tots els gustos

11.09.2017

Del 22 al 25 de setembre, les nits de Barcelona seran de la Mercè. La festa major de Barcelona ofereix tot tipus d’actes, però la programació musical és la joia de la corona: 130 grups procedents de 34 països ompliran els espais de la plaça dels Àngels, plaça Joan Coromines, moll de la Fusta, Antiga Fàbrica Estrella DAMM, rambla del Raval, avinguda de la Catedral, Fabra i Coats, avinguda de la Reina Maria Cristina, parc del Fòrum, parc de Sant Martí, parc de Nou Barris i l’escenari Mediterràniament de la platja del Bogatell. Us proposem 10 concerts per satisfer (quasi) tots els gustos:

Concert a la Plaça dels Àngels durant el BAM de 2017 | BAM

 Amadeu Casas

Mercè Música recupera l’escenari del moll de la Fusta que acollirà tres jornades temàtiques. Amadeu Casas será el protagonista del primer dia, dedicat a Barcelona i la cultura mod. El compositor i guitarrista barceloní ret homenatge a B.B. King, un dels grans del blues, una figura amb una dimensió musical tan completa que va portar aquest estil musical fins i tot a territoris propers al pop. Divendres 22 a les 22.00, al Moll de la Fusta.

OBC + Gudrún Ólafsdóttir   

El nou escenari del parc de Nou Barris es transforma en auditori d’un minicicle de música clàssica de la mà L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigida pel director titular, Kazushi Ono. Enguany, la formació simfònica pica l’ullet a Reykjavík, la ciutat convidada de la Mercè, i convida a actuar a la mezzosprano islandesa Gudrún Ólfsdóttir. Podrem escoltar l’obertura de Guillem Tell, de Rossini; un fragment del Carnaval romà de Berlioz o l’Ave Maria, una peça del compositor islandès Sigvaldi Kaldalóns que Ólafsdóttir interpretarà amb tot el Cor del Liceu. Dissabte 23 a les 21.00, al Parc Central de Nou Barris.

Manel

Clàssic entre els clàssics de La Mercè: veure gratis als Manel. Però aquest any hi ha més raons que mai: amb la incorporació del seu nou treball d’estudi als seus directes, la banda liderada per Guillem Gispert ha incorporat sonoritats de l’indie i l’electrònica que carreguen les seves actuacions de textures i energia. I els clàssics de sempre, que no fallen. Dissabte 23 a les 21.30, a la Platja del Bogatell.

Kiasmos

L’última nit, la música de Reykjavík invairà els escenaris de la plaça dels Àngels. De l’elenc d’islandesos, no us podeu perdre Kiasmos: Ólafur Arnalds, pianista de formació clàssica que nodreix les seves composicions de música contemporània amb música electrónica, Arnalds porta el seu piano a la pista de ball, amb una proposta d´esperit clubber i ànima minimalista que ja ha donat moltes alegries en directe a Barcelona. Diumenge 24 a les 00.45, a la Plaça dels Àngels

Compartir (música) Dóna Gustet

Al llarg de dia i mig la Fabra i Coats acollirà una festa major dissenyada i autogestionada per un col·lectiu format per diversos agents de les economies cooperatives i comunitàries. Un programa amb tallers, un Sound System ininterromput, una paella musicada amb Compartir Dóna Gustet, música en viu de la mà d´Alacanto, Esperit!, Hans Laguna, Las Víctimas Civiles, Lu Rois, Macedònia Balcànica, Meconio, Piña Pedra Columna, entre d´altres. A partir de divendres a les 17.00 i fins Dissabte a la mitjanit, a la Fabra i Coats.

Joan Miquel Oliver

Joan Miquel Oliver, ex-ànima dels Antònia Font, torna a oferir-nos una mostra del seu pop i folk festiu i mediterrani embolcallant unes lletres que són poesia pura. A la seva capacitat per generar un ambient estival i melancòlic alhora, Oliver hi sumarà aquest cop nous estils musicals des de moments d’antifolk, a notes d’electro i fins i tot de rumba i de funk. Diumenge 24 a les 19.00, a la Platja de Bogatell.

Los Manolos

El dissabte 23, serà el torn de La rumba, 25 anys després del 1992, que ens faran ballar al Moll de la Fusta amb una selecció de bandes rumberes que culminaran amb els mítics Los Manolos Els nostàlgics dels Jocs Olímpics tindran una ocasió de celebrar –una vegada més- el seu vint-i-cinquè aniversari amb una nova trobada dels membres de la formació que en va signar la banda sonora amb el mític Amics per sempre. El retorn inclou gira i nou disc. Dissabte 23 al Moll de la Fusta.

Barcelona Jazz All Stars

L’escenari de l’avinguda de la Catedral acull novament una tria de sons del món i propostes singulars en un espai que enguany va del jazz a les músiques populars, passant per algunes insospitades conjuncions de talents. Obrirà l’escenari una de les propostes més multitudinàries de Mercè Música, el Barcelona Jazz All Stars, que concentrarà el bo i millor de l’escena del jazz barceloní en una proposta excepcional amb prop de cinquanta músics sobre l’escenari, una reivindicació de l’efervescent i de vegades massa poc valorat circuit de jazz en viu de la ciutat. Divendres 22 a les 22.30, a l’Avinguda de la Catedral

Joana Gomila

Amb una trajectòria que arrenca en la música però que es ramifica en àmbits de les arts escèniques com ara la dansa, el teatre i el circ, la manacorina Joana Gomila agafa aquest camí a Folk souvenir (2016), un àlbum titulat amb el que podria ser el reclam per vendre siurells als guiris, i en què revisa el cançoner popular mallorquí –a partir de les gravacions del prestigiós etnomusicòleg nord-americà Alan Lomax– des de la llibertat del jazz més free i la música impro, amb la complicitat d´un quartet. Un viatge musical a sa Roqueta. Diumenge 24 a les 20.15 a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm

Amparanoia

Amparo Sánchez, una de les pioneres de la fusió entre reaggea i rock alternatiu a l’escena musical estatal signa torna als escenaris amb el projecte Aparanoia a presentar nou disc: El coro de mi gente. En aquest nou treball, a més de presentar una cançó nova, rellegeix algun dels temes més coneguts de la seva trajectòria interpretats en duet amb alguns dels músics afins, així que podeu esperar alguna sorpresa. Diumenge 24 a la 1.45, al Parc del Fòrum.