Martin Zimmermann o l’home de l’aparador

23.02.2017

El proper cap de setmana arriba al Mercat de les Flors un artista suís que reuneix en el seu cos el circ, el teatre i la dansa. Hallo és un one man show on Martin Zimmermann desplega tots els seus recursos escènics, físics i còmics.

Una escena de ‘Hallo’ de MArtin Zimmermann. © Augustin Rebetez

Nascut el 1970, Zimmermann (que en alemany significa “fuster”) va créixer a Wildberg, un petit poble de Suïssa. Després d’estudiar decoració, es va formar al Centre Nacional de les Arts del Circ (C.N.A.C.), a França. El 1998 va tornar a Zuric, on va començar a treballar com a coreògraf i director. L’artista ha treballat principalment amb el compositor i director Dimitri de Perrot, cofundador i codirector artístic de Zimmermann & de Perrot. La majoria de les seves peces, presentades arreu del món, han estat creades al Théâtre Vidy de Lausana: Hoi (2001), Gaff Aff (2006), Öper Öpis (2008) i Hans was Heiri (2012). Amb Hallo (estrenada el 2014 al Théâtre Vidy de Lausana), Martin Zimmermann crea una peça a mida feta per i per a ell. El personatge de Hallo evoluciona en un espai que representa tant el món extern com el seu món interior, de manera que esdevé l’observador d’ell mateix i l’observat.

L’experiència de Zimmermann com a decorador d’aparadors a uns grans magatzems s’ha transformat en un espectacle hipnòtic, ideal per a tota la família, on la fisicalitat del suís transita des de la seriositat perenne de Buster Keaton a l’humor visual de Jacques Tati, passant per l’slapstick de Charles Chaplin o el mim de Marcel Marceau. Aquest és un espectacle pensat, creat, dissenyat i executat per Zimmermann, amb el qual porta més de tres anys de gira pel món.

 

 

El dissabte 4 de març a la tarda tindrà lloc la taula rodona Velles i noves hibridacions de l’art del circ, amb Anne Morin i Teresa Celis, coordinada per Bd Dansa, Toni Jodar i Beatriu Daniel. Per a més informació i entrades podeu consultar el web del Mercat de les Flors.