Marlango assoleix el Tempo a Girona

24.07.2018

Entre el passeig arqueològic i la Plaça dels Jurats de Girona s’hi celebren 10 anys d’un esdeveniment estiuenc que va creixent any rere any. Soul, jazz, swing i pop. D’aquí i d’allà. Consolidats i per consolidar. A més de la proposta musical, que conté des de Miquel Abras fins a l’Escola de Música Moderna de Girona, al llarg d’aquests 25 dies s’hi uniran gastronomia, astronomia i literatura. El Tempo sota les estrelles aterra amb consolidació i moltes propostes.

Marlango a Girona | Foto: Oriol Abulí

Però servidor no ho va tenir gens difícil d’escollir. I amb coneixement de causa, amb moltes ganes de veure aquesta tercera convocatòria amb banda completa que està sempre disposada a oferir-nos repertoris de gala des de la seva formació (2004). Com ja van fer a Peralada, em van regalar Creep de Radiohead, però Shake the moon, Si yo fuera otra, Hold me tight van reblar el clau.

Anar a un concert de Marlango és una experiència. Sí, que gastat oi? Què hi farem, és el que és. Quan la cantant resulta ser aquella actriu que no necessita altra presentació que el seu nom, Leonor Watling, s’acompanya tan bé de les intervencions d’Alejandro Pelayo, Marta Mulero debutant amb la banda al celo i Ricardo Moreno a la bateria, passen coses. 

Coses com més versions que els vénen de gust per ser-los més o menys latents (Free falling de Tom Petty, després del dol que encara estem passant totes i tots; la cubana Veinte años; Via con me de Paolo Conte; Vete de Los Amaya). Coses amb un embolcall de l’habitual sonoritat jazz, blues i pop. Una combinació de castellà, anglès, italià i tots els coneixements adquirits de català per la cantant i fent honor una mica als seus orígens tot i el protagonisme madrileny.  Ja ho veieu, no som només els catalans, que fem coses.

Marlango a Girona | Foto: Oriol Abulí

Marlango a Girona | Foto: Oriol Abulí

Tanmateix, res és perfecte. El concert anunciat d’avançament de Technicolor, realment no va tenir altre avançament que el single Poco a poco. O això o estava massa captivat pels balls de na Leonor. Esperarem a la tardor.

El Tempo 2018 acabat de començar tindrà més convocatòries destacades com Emmanuel Djob i Jove Big Band Girona (25 de juliol), el funk de Lucky Chops (28 de juliol), o el rythm’n’blues i rock’n’roll texà de Waltrapa & The Cashmakers (3 d’agost). Aquests darrers formen part del Talents Tempo, uns concerts de nous talents gironins que mostra una voluntat de fomentar l’efervescència musical de la província.