Màrius Serra investit Ambaixador dels Ateneus

18.12.2012

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha celebrat la vint-i-tresena edició dels Premis Ateneus, un acte que premia les iniciatives de les entitats culturals sense ànim de lucre. A l’acte de lliurament s’ha investit per primera vegada l’Ambaixador dels Ateneus, figura que durant el 2013 encarnarà l’escriptor Màrius Serra.

 

Màrius Serra, ambaixador dels ateneus 2013

 

L’auditori de la ONCE-Catalunya s’ha omplert amb prop de 300 persones durant l’acte de lliurament de la vint-i-tresena edició dels Premis Ateneus 2012 amb els representants de les més de 50 entitats que han presentat categories. Els vint-i-un guardonat s’han donat a conèixer al final d’una gala que ha començat amb una actuació de màgia i que ha comptat amb representants polítics i figures destacades del món associatiu cultural. L’acte s’ha pogut seguir en directe a través de les xarxes socials i l’etiqueta #PremisAteneus

Els Premis Ateneus consten de 7 categories diferents i enguany les entitats distingides amb el primers premis han estat: el Casino de Caldes de Caldes de Montbui amb el Premi Jove, proposa!, l’Ateneu del Clot de Barcelona en Mitjans de Comunicació, l’Orfeó Martinenc de Barcelona en Creativitat en Arts Escèniques, els Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa en Creativitat en Música, el Centre de Llorenç del Penedès en Creativitat en Cultura Popular i Tradicional, els Lluïsos d’Horta de Barcelona en Innovació i els Lluïsos de Gràcia de Barcelona en Activitat Sociocultural.

L’escriptor Màrius Serra, guardonat recentment amb el Premi Sant Jordi de novel·la, ha estat investit Ambaixador dels Ateneus. La seva tasca durant el 2013 serà la de donar a conèixer la feina i valors de les entitats socioculturals  catalanes. Ha estat escollit per la seva relació amb el món cultural i associatiu, actualment és soci del Foment Hortenc, entitat membre de la Federació d’Ateneus de Catalunya.

La Federació d’Ateneus de Catalunya, treballa des de 1983 al servei de les associacions culturals sense ànim de lucre, actualment aglutina gairebé 160 entitats de tot Catalunya algunes d’elles amb més de 150 anys d’història. Aquest any ha inaugurat l’exposició Catalunya, terra d’ateneus que recull la història de l’ateneïsme català. Es podrà veure fins els dia 3 de febrer al Museu d’Història de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris