Marisol López. La pitonissa de la cultura

17.01.2014

Marisol López es defineix al seu perfil de Twitter com a enginyera cultural, techno-freak, comic lover… És també autora del blog #missnokia. Marisol és Directora de l’Àrea Digital de l’ICEC i fa anys que treballa per crear ponts entre el món digital i el cultural. Avui, però, l’investim des de Núvol com a pitonissa del món cultural. Per què?

 

Marsiol López, amb l'estàtua de Colom al darrere

 

Fa una mica més d’un any Marisol López va publicar a Núvol un article que ha portat molta cua, al món virtual i al real. Intentava posar el focus sobre una altra generació de gestors culturals, que pujava amb força i que empenyia la dels que ocupaven els llocs de comandament del país. López triava quinze gestors menors de 40 anys que prometien i feia una alineació arriscada, un aposta personal. Ha passat un any i ara és un bon moment per fer balanç del seu vaticini.

L’article de Marisol López s’havia publicat inicialment com un post al seu blog i va suscitar reaccions de tota mena. Més d’un es va molestar, acusant-la de lloar la joventut contra l’experiència. Des del Punt Avui els van cridar per opinar sobre cultura. Vam fer unes trobades perquè es coneguessin i posessin en comú idees i projectes.

Un any després, 8 dels 15 tenen llocs de feina de major responsabilitat. Jordi Sellas ara és Director General de Cooperació i Empreses Culturals. Valentí Oviedo és Gerent de L’Auditori. Cristina Riera és Gerent de La Caldera. Nélida Falcó és directora de l’Àrea de les Arts Escèniques de l’ICEC. Pep Salazar és Production Manager a la Mobile World Capital.

Alguns han consolidat el projecte que estaven engegant, com Ferran López, que ara es dedica a l’analítica, estudi de públics i màrqueting relacional des de TekneCultura. O Jordi Puy, que a més a més de la seva pròpia consultoria ha creat Sound Diplomacy per treballar projectes internacionals de música.

D’altres han començat a treballat junts, com l’Andreu Garrido que fa de director de comptes a A Portada, amb la Cristina Salvador.

“Tot això en només un any”, diu Marisol López, en to de celebració. “Aquesta nova fornada de gestors culturals no és el futur, no és una promesa. Per sort per tots, són la gent que està al capdavant de la cultura del país en aquests moments. Ja són ells qui estan creant les noves polítiques i les realitats culturals amb unes altres mirades”, escriu López al seu blog.

Alguns d’ells ja han fet els quaranta. La pitonissa de la cultura ja està buscant la següent generació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris