Marc Vicens, Premi Junceda 2014

24.05.2015

El dissenyador gironí Marc Vicens ha guanyat el Premi Junceda de publicitat pel cartell de la passada edició de Fira Tàrrega. El jurat n’ha valorat “l’atreviment gràfic” i “l’impacte que aconsegueix amb la seva proposta”.

Marc Vicens | Foto: El Punt Avui

Marc Vicens | Foto: El Punt Avui

L’Arts Santa Mònica va acollir el passat 21 de maig el lliurament dels Premis Junceda 2014, que premien una selecció dels millors dissenys i il·lustracions del 2014 en diversos àmbits. Marc Vicens, que va guanyar el premi de publicitat, va ser reconegut per una proposta que, segons el jurat, “trenca amb la imatge tòpica del Festival de Tàrrega en incloure la mirada del mateix públic. Que és qui consumeix, de fet, un festival de carrer”, i es va imposar a Joan Negrescolor per Vermut Barcelona Escoda (Escoda Brushes), Olga Capdevila Muntal per Versió Postal (Versió Postal) i Judit Canela, per 10.000 km (Lastor Media).

Vicens és graduat en Disseny Gràfic per l’Escola d’Art d’Olot i Postgrau d’il·lustració a l’escola EINA de Barcelona. Ha desenvolupat la seva carrera com a dissenyador gràfic al Servei de Publicacions de la Universitat de Girona i al món editorial. També col·labora amb revistes i publicacions, com la Revista de Girona, Engega o Time Out Cultura, i ha exposat en diverses ocasions els seus treballs.

Els Premis Junceda, creats l’any 2003 per l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya, tenen com a objectiu premiar i donar a conèixer la disciplina de la il·lustració en totes les seves àrees d’aplicació i afavorir el coneixement d’aquesta disciplina entre el públic majoritari, des del punt de vista tradicional com aplicada a les noves tecnologia. Aquests guardons, que volen també ser un tribut a la figura de l’il·lustrador Joan Junceda, recullen una selecció d’obres publicades durant l’any anterior al que es lliura el premi i s’estableixen diverses categories: Llibre d’adult ficció, Llibre infantil ficció, Divulgació i ciència, Coberta, Còmic, Premsa i revistes, Edició, Publicitat, Animació, Junceda internacional, Junceda d’Honor.