Marc Artigau i Pablo Gisbert, cara a cara

4.04.2016

Dimarts a les set de la tarda arriba la segona edició dels Debats crítics organitzats per la Fundació SGAE i Recomana, com a activitats paral·leles als recents Premis de la Crítica. Els dramaturgs Marc Artigau i Pablo Gisbert parlaran sobre autoria i creació escènica.

Pablo Gisbert

Pablo Gisbert

Resulta molt interessant la reunió d’Artigau i Gisbert, perquè els dos autors conreen un tipus molt diferent de teatre, com a mínim a nivell estètic. Marc Artigau (Barcelona, 1984) és coautor i coguanyador del Premi de la Crítica 2015 en la categoria de Dramatúrgia / Adaptació per Al nostre gust (juntament amb Oriol Broggi). Ha treballat tant en muntatges petits (Aquellos días azules, al Maldà) com en projectes molt més grans (El petit príncep, al Barts, o Molt soroll per no res, al TNC). El seu teatre és de caire íntim i poètic, com vam poder veure a Arbres (Sala Beckett) fa dues temporades o a Caixes (Sala Flyhard), la temporada passada. Actualment està treballant en Caïm i Abel, muntatge escrit i dirigit per ell mateix que s’estrenarà a la Biblioteca de Catalunya aquest mes de juny.

Marc Artigau

Marc Artigau

 

Pablo Gisbert (València, 1982) és dramaturg i director, juntament amb Tanya Beyeler, de la companyia El Conde de Torrefiel, que des del 2005 crea espectacles on és difícil discernir si té més potència la part visual o la literària. Creacions on el text és normalment dit de forma freda a micròfon o sentit en off o projectat, i on les accions dels actors o “faedors” tenen poc o res a veure (depèn) amb allò que està dient el text. Entre els seus espectacles destacaríem Observen como el cansancio derrota al pensamiento, Escenas para una conversació después del visionado de una película de Michael Haneke o La posibilidad que desaparece frente al paisaje. Igualment interessant és el seu projecte Guerrilla, que en forma de conferència o concert experimenta amb la creació amb menys mitjans, però igualment potent, a nivell literari i estètic. No cal oblidar tampoc la vinculació de Gisbert amb la companyia de dansa La Veronal, amb la qual des del 2009 treballa com a dramaturg, juntament amb Tanya Beyeler.

El debat serà conduït per Ramon Oliver, crític i redactor del Què fem? (La Vanguardia), i tindrà lloc aquest dimarts a la seu de la SGAE del Passeig de Colom.