Mar i Cel torna al setembre

28.08.2014

El mític muntatge torna al Teatre Victòria per la Mercè, amb un nou repartiment protagonitzat per Roger Berruezo i Ana San Martín, i amb Pep Cruz que interpretarà el paper de Joanot. Serà la culminació de la celebració del 40è aniversari de la compañía Dagoll Dagom.

Pep Cruz a un dels assajos de Mar i Cel (2014) | Foto: ©David Ruano

L’obra, un clàssic contemporani i referència obligada del teatre català, s’estrenarà el proper 25 de setembre al Teatre Victòria amb una nova posada en escena: nous efectes i una tecnologia audiovisual renovada que faran de Mar i Cel 2014 sense dubte la versió més espectacular vista fins el moment. L’èpica i el romanticisme de l’amor tràgic entre una noia cristiana i un corsari morisc en un vaixell perdut enmig de la Mediterrània lluirà més que mai. I l’enfrontament entre les dues cultures que fa impossible la relació segueix malauradament sent de màxima actualitat com a metàfora de l’actual conflicte i xoc de cultures entre l’Islam i Occident.

El muntatge, que ja va presentar el nou càsting a la festa d’aniversari de la companyia el passat mes de juliol, compte amb un repartiment liderat pels nous  Saïd i BlancaRoger Berruezo i Ana San Martín– i la veterania de Pep Cruz, interpretant en aquesta ocasió a Joanot. La resta de la companyia la conformen Xavi Lite, Júlia Jové, Xavi Fernández, Toni Viñals, Mireia Dolç, Rubén Yuste, Elena Tarrats, Víctor Arbelo, Xavi Navarro, Marc Vilavella, Lucía Torres, Dídac Flores, Clara Moraleda, Paula Vives, Raúl Grau, Enrique Navarro, Luís Moya, Dimas Bozzo.

Els assajos es van iniciar aquest passat 4 d’agost, i ja disposem d’imatges d’aquestes primeres intenses sessions de treball. Per escalfar motors de cara a l’estrena, està prevista una acció sorpresa a primers de setembre en un espai públic –el Centre Comercial Arenas de Barcelona- que implicarà a tot el nou repartiment.