Mar Bosch guanya el premi Casero

31.10.2012

Ahir es va concedir a Girona el 32 Premi de novel·la curta Just M. Casero, que organitza i convoca la Llibreria 22. Un jurat de luxe, format per Imma Merino, Josep M. Fonalleras, Vicenç Pagès, Mita Casacuberta, Eva Vázquez i el llibreter Guillem Terribas que actuava com a secretari sense vot, han decidit declarar guanyadora la novel·la Darrera les hores càlides, de Mar Bosch Oliveras, de Girona. 

 

Anna Altisén i Mar Bosch, ahir a la festa del premi Casero

 

Segons el jurat, Darrera les hores càlides de Mar Bosch és una novel·la amb un aire naïf que recrea un món insòlit i desconegut, sense una ubicació clara, en una mena de territori oníric anomenat Bedlam, on un 22 de juliol, de sobte, arriba un hivern inesperat i sense fi. La vida, les peripècies, les llegendes, les històries dels seus habitants s’expliquen a l’entorn d’aquest fenomen sorprenent i en relació a un nen que es diu Haikú i a la seva mare, Agnès.

Anna Altisén, de Barcelona, va quedar finalista amb ‘Quan vaig deixar de ser natura lleugera’, una novel·la que és l’exploració íntima d’una dona que pateix una malaltia
mental que ella anomena “melancolia”. La protagonista refà la seva experiència i els tractaments que rep en una relat que més enllà de la descripció minuciosa i personal aspira a ser una “auto patografia”, el retrat biogràfic de la malaltia d’una dona “fragmentada”. La novel·la fa reflexionar sobre la vida, sobre la salut mental, sobre
la literatura.

L’obra guanyadora serà publicada, a primers del 2013, per Editorial Empúries i la Llibreria 22 es reserva l’autorització i condicions per a la publicació de l’obra finalista durant un any.