Manuel de Pedrolo. Trencant l’oblit

24.06.2015

El documental s’estrenarà al Canal 33 el dijous 25 de juny, la vigília del dia que es compliran vint-i-cinc anys de la mort de Manuel de Pedrolo. La producció d’aquest homenatge ha comptat amb les aportacions individuals gràcies a una campanya de micromecenatge.

Manuel de Pedrolo, trencant l’oblit (tràiler) from Zeba Produccions on Vimeo.

Entre les efemèrides del quarantè aniversari de la publicació de Mecanoscrit del segon origen (novembre 1974) i el vint-i-cinquè de la mort de Manuel de Pedrolo (26 de juny de 1990), la productora olotina Zeba produccions, en coproducció amb Televisió de Catalunya i amb la col·laboració, entre d’altres, de la Fundació Manuel de Pedrolo, i comptant amb un ampli micromecenatge d’aportacions individuals, ha preparat el documental «Manuel de Pedrolo. Trencant l’oblit».

Amb la intenció de posar a l’abast del públic actual la figura de Manuel de Pedrolo, hi aporten testimoniatges des de la filla, Adelais de Pedrolo, l’amic d’infantesa Lluís Trepat, el masover de la família Ramon Buchaca, el metge i amic Eduard Llauradó, estudiosos de la literatura lamentablement traspassats com Joaquim Molas i Francesc Vallverdú, en les respectives darreres intervencions filmades, fins a col·laboradors com la pintora Mariona Millà, experts en l’obra com Àlex Broch, Xavier García i Anna M. Moreno-Bedmar, i escriptors seguidors del mestre com Joaquim Carbó, Jordi Coca, Josep Albanell, Margarida Aritzeta i Antoni Munné-Jordà.

El documental també recupera les úniques filmacions televisives de Pedrolo en acció, a més d’enregistraments fets a la seva casa de Tàrrega i al seu arxiu. La intenció dels autors és donar una visió d’ara i aquí de la significació de la persona i l’obra de Manuel de Pedrolo.

Etiquetes: