Manresa celebra la Setmana del llibre infantil i juvenil

15.05.2018

Torna a la vida la Setmana del llibre infantil i juvenil de Manresa. Any rere any s’havia portat a terme aquesta festa de la literatura pels més petits, però arran de la crisi econòmica, des del 2009 s’havia hagut d’aparcar a un costat. Aquesta edició té lloc del 12 al 19 de maig, en el marc de la capitalitat cultural de Manresa.

La desena edició manté la mateixa idea dels últims anys. Com diu el comissari de la Setmana, Pep Molist, hi haurà activitats tant per als nens com pels prescriptors, que estaran relacionades. Però a diferència d’altres edicions on cada any s’havia agafat un tema monogràfic, enguany no es recuperarà el tema central, sinó que es tocaran temes diversos. “La idea és tornar a posar les bases de forma periòdica”, comenta Molist.

Entre altres activitats, el dimecres 16 de maig a les 18.30h Hi ha novetats!, que es vol fer durant cada edició. Una presentació dels millors llibres infantils i juvenils de la temporada, a càrrec dels membres del Club de lectura de literatura infantil i juvenil. Pares i mestres són els presentadors en directe de les novetats d’enguany.

El dijous 17 de maig serà un dia atapeït. La Companyia Pam i Pipa farà Beeemoll, els primers contes per a infants d’1 a 3 anys. Després, a les 18h, tindrà lloc la lectura de poemes “Aquest matí, d’amagat, ha arribat la primavera” a càrrec dels participants al programa LECXIT- Lectura per a l’Exit educatiu-, acompanyats de la Coral Escodines, Coral Universitària de la FUB+gran, Cor Obert del CNL Montserrat. També a les 18h Mar Pavón participarà en la Setmana amb una narració dels contes El fantasma Gòric i El drac fa clac-clac (Editorial Baula). Es farà a la llibreria El Racó de les Paraules de Sant Joan de Vilatorrada.

Durant una setmana de maig Manresa, la Capital Cultural Catalana del 2018, acollirà una sèrie d’activitats al voltant del món del llibre. No només estarà adreçat als nens, perquè pels adults i professionals també hi haurà activitats. D’una banda, la trobada amb Eva Martínez Pardo, mestra especialista en Educació emocional i autora del llibre Sota la pell del llop: Acompanyar les emocions amb els contes tradicionals (Editorial Graó). L’escriptora explicarà com treballar les emocions. A més, donarà la volta als contes de tota la vida, ja que algunes de les versions adulterades (i edulcorades) d’aquests relats han fet perdre de vista el sentit profund que guarden. Tot això el divendres 18 de maig a les 19h a la Biblioteca del Casino.

No tot seran activitats d’interior, també al carrer com la gran festa de cloenda: “El llibre gegant de la comarca”, al Pati del Kursaal. Es convida a tots els infants i les seves famílies a venir i escriure una història que serà il·lustrada per il·lustradors, que finalment passarà a formar part d’un llibre gegant. Si esteu interessants, una altra activitat en família serà Laboratori de Lectura amb La Capsa d’en Frederick, per a infants de 5 a 9 anys. A partir d’un llibre o una temàtica es donarà peu a mirar altres llibres o fer tallers relacionats. Alhora es passarà una estona en família llegint l’àlbum il·lustrat Frederick, un ratolí que en comptes de recol·lectar menjar per a l’hivern, recollia colors i rajos de sol com un bon poeta i artista.

Podeu consultar tota la programació aquí.