Magda Bistriceanu guanya el premi Núvol amb ‘La cremallera’

3.09.2016

Avui s’ha concedit en el marc de La Setmana del Llibre en Català el premi Núvol de contes 2016. Enguany el digital de cultura ha rebut més d’un centenar de contes i n’ha publicat cinquanta-vuit. La tria ha estat difícil, i com sempre injusta, però no capriciosa. Els podreu trobar tots en aquest enllaç.

Magda Bistriceanu

Magda Bistriceanu

Donem les gràcies a tots els participants i als membres del jurat, format per professionals de l’edició i l’escriptura. Entre tots ens heu fet l’estiu més amè i entretingut. Enguany la votació popular i la votació del jurat han coincidit plenament, perquè tant els concursants com els membres del jurat han destacat, per damunt de tots els altres contes, La cremallera, de Magda Bistriceanu, autora romanesa afincada a Catalunya. En saber que havia guanyat el premi, Bistriceanu es trobava encara a Romania de vacances, però ha agafat un avió per poder ser a temps al lliurament del premi, que s’ha celebrat a l’avinguda de la Catedral. Bistriceanu ha guanyat una plaça pel cicle Priorat Versió original, una estada de cap de setmana a Cal Perxe, on Roser Vernet, ànima del Centre Quim Soler, organitza periòdicament trobades amb escriptors en un entorn magnífic. La pròxima trobada se celebrarà del 7 al 9 d’octubre. Els qui s’hi apuntin podran passar un cap de setmana conversant amb els periodistes Sergi Picazo i Roger Palà, fundadors del digital El Crític.

El segon premi ha estat per Núria Tort, que ha participat al premi Núvol de contes els darrers tres anys i aquesta vegada ha estat reconeguda pel conte Instruccions per atracar un taxista a la nit. Ha guanyat una subscripció anual a la revista L’Avenç, publicació cultural de referència que té una finestra pròpia a Núvol. L’Avenç és també un segell editorial i forma part del col·lectiu Llegir en Català. Núria Iceta, subdirectora de L’Avenç, ha lliurat el premi a Núria Tort.

I el tercer premi ha estat per a Un cop sec a l’occipital, de Jordi Masó, que ha guanyat un lot de llibres.

El jurat ha estat format pels editors Gonçal López-Pampló (Bromera), Ricard Planas (Males Herbes), Eugènia Broggi (L’Altra Editorial), Dina de la Lama (Empúries), Laura Huerga (Raig Verd), Aniol Rafel (Periscopi), Miquel Adam (Cap de Comunicació d’Edicions de 1984), Jordi Raventós (Adesiara), i les directores de Laboratori de Lletres Laia Terrón i Laia Fàbregas. Vull agrair especialment la feina de la Griselda Oliver, redactora de Núvol, que ha portat tota la logística del premi durant el mes d’agost sense defallir.

 

La deliberació

De les votacions populars que ens han fet arribar els concursants n’han sortit set finalistes: La cremallera de Magda Bistriceanu, Digital de Dani Vilaró,L’obra d’art de Carme Sanfeliu, Un cop sec a l’occipital de Jordi Masó, Embruixada d’Ariadna Herrero, Lèxic facial de Marta Pallarès, i Shako Kvarelide Meritxell Guitart. A aquests contes s’hi han afegit Instruccions per atracar un taxista a la nit de Núria Tort, Phicus pandurata de Montserrat Segura i La Doloretes de M. Carme Martín Egea, que són els tres contes que ha rescatat el jurat.

A banda d’aquests contes, el jurat també ha valorat positivament altres obres que no han entrat a la fase final però que val la pena esmentar aquí.  La cortina de la dutxa, de Guillem Carabí, Descàrrec, de Vicent Almela, Òrgans assamblearis, de Carles Castell, Pakiterm, de Jordi González, Els al-Sammam, de Josep Casals. Murphy i Èdip: Eduard, de Clara Cardona. I finalment destacar La síndrome del narrador quasi omniscient, de Gemma Martí, que ha tingut dos fans importants entre els membres del jurat.

 

Laia Roca ha escrit 'Entre fogons'

Laia Roca ha escrit ‘Entre fogons’

El conte més llegit té premi

Com cada any, el conte més llegit té premi. El conte més llegit d’enguany ha estat Entre fogons, de Laia Roca, que ha guanyat un curs presencial d’escriptura creativa, que començarà a l’octubre del 2016 i durarà 25 hores, a Laboratori de Lletres, escola d’escriptura dirigida per Laia Terrón i Laia Fàbregas. Aquest premi està valorat en 339€.

Aquí sota podeu escoltar el conte guanyador llegit per la Marta Tricuera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris
  1. Enhorabona Magda, un premi merescut, el conte està molt bé!
    Felicitats als altres guanyadors i als finalistes. La resta ja podem anar afinant la punta al llapis pel concurs de l’any vinent.