Madrigals, chansons i lieder aquesta tarda al Petit Palau

11.11.2012

El cor de cambra del palau ofereix aquesta tarda un concert de madrigals, lieder i chansons. Xavier Puig Ortiz, director convidat, ha preparat un repertori variat, que va des del segle XVI fins al XX, un programa que demana un esforç considerable, atesa la varietat de formes de cantar i la diversitat lingüística dels textos, que va del francès al català i de l’italià a l’alemany.

El concert arrenca amb el madrigal català, concretament amb un cicle de tres madrigals de Brudieu, un composotor nordcatalà del segle XVI que va musicar poemes d’Ausiàs March. Aquest primer bloc comprèn també tres madrigals de Claudio Monteverdi.

El segon bloc està dedicat al lied alemany. El cor de cambra cantarà lieder de Schumann, Mendelsohn i dues peces de Brahms acompanyades per un piano.

El tercer bloc està dedicat al neomadrigalisme, i inclou dues peces compostes per Pizzetti als anys 60.

Ahir el cor de Cambra ja va cantar a Sabadell. “El concert va anar bé”, explica Xavier Puig, “però l’acústica era molt delicada… I estàvem molt pendents d’anar junts per sentir-nos les cordes. Quan sopranos i contralts, tenors i baixos no s’escolten entre ells has de fer una mica de guàrdia urbà”, explica el director. “Avui al Petit Palau ho passarem millor. Quan el cor s’escolta, hi ha més marge per ser imaginatiu”.