Lúa Coderch i Ignasi Aballí: les cuites de l’artista

19.11.2014

Nova sessió del cicle de col·loquis“Creadors en dos temps”. Aquesta vegada és el torn dels artistes plàstics. Ignasi Aballí i Lúa Coderch reflexionaran sobre el present i el futur de l’art aquest dijous 20 de novembre a La Fundació Vila Casas (19.30h). L’entrada és gratuïta i l’aforament limitat.  

Lua-Coderch-680x803

Lúa Coderch

El cicle “Creadors en dos temps” és un projecte que vol lligar present i futur a través de les converses entre artistes i creadors de generacions diferents (no només per edat, si no també pel context cultural que els ha tocat viure) de sis disciplines culturals amb mercats diferencials i diversos, i aquesta setmana acollirà la conversa entre els artistes Ignasi Aballí i Lúa Coderch a la Fundació Vila Casas. Una conversa presentada i moderada per Pilar Parcerisas, vocal del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

Ignasi Aballí, un dels nostres artistes contemporanis més interessants, interessat a explorar els límits del que és artistic i a relacionar l’art amb la quotidianitat de la qual extreu la major part dels materials amb què treballa. Des de l’any 1990 ha exposat en galeries i institucions públiques i internacionals. Ha participat en diverses biennals internacionals com la de Sidney (1998), Venècia (2008), Sharjah (2007). Dialogarà amb Lúa Coderch (Iquitos, 1982), una artista catalana d’origen peruà, becada, entre d’altres, pel CoNCA amb una beca per a la recerca i la creació en els àmbits artístics i del pensament. El seu treball més recent ha estat la instal·lació La muntanya màgica, exhibida a la Fundació Miró, que és un intervenció destinada a qüestionar el “present històric”.

La Fundació Palau, com a institució continuadora del llegat de Palau i Fabre, i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), organitzen aquest cicle amb la col·laboració de sis institucions culturals de referència de Barcelona, que participen i acullen els diàlegs: el Teatre Lliure, el Conservatori del Liceu, la Fundació Vila Casas, la Biblioteca Jaume Fuster, la Filmoteca de Catalunya i la Fundació Foto Colectania.

En un moment de canvi de paradigma i de redefinició del marc de la cultura, són molts els temes a debatre sobre la situació en què es troben els creadors i les creadores d’avui. Aquest cicle els hi vol donar veu en unes converses orientades a crear nous relats culturals que permetin contrastar el context, els processos o les experiències de tots aquells que participin en els diàlegs i, a la vegada, visualitzar el relleu a través de les noves figures emergents, tot generant o enfortint els vincles de relació intergeneracional. Tantmateix, vol donar eïnes de com encarar el nou marc cultural i les noves tendències de producció en un moment de deconstrucció i reinvenció de la cultura.

El cicle, ja ha acollit dues converses que Núvol ja ha cobert, entre Hernann Bonnín i Carlota Subirós al Teatre Lliure i  Benet Casablancas i Albert Guinovart. Acollirà també les properes setmanes les converses entre les escriptores Llucia Ramis i Rosa Regàs (dijous 27 de novembre), els cineastes Pere Portabella i Albert Serra (dijous 4 de desembre) i els fotògrafs Joan Fontcuberta i Roc Herms (dimarts 9 de desembre)Vet aquí les sessions que encara s’han de celebrar:

L’ART

Amb Ignasi Aballí i Lua Coderch
Dijous 20 de novembre, 19h30
A l’Espai VolArt, Fundació Vila Casas
Ausiàs March, 22 – Barcelona
Presentat i moderat per Pilar Parcerisas, vocal del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA)
PROPERES CONVERSES:

LA LITERATURA

Amb Llucia Ramis i Rosa Regàs
Dijous 27 de novembre, 19h30
Biblioteca Jaume Fuster
Plaça Lesseps, 20-22 – Barcelona
Presentat i moderat per Valentí Puig, vocal del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA)

EL CINEMA
Amb Pere Portabella i Albert Serra
Dijous 4 de desembre, a les 19h
Filmoteca de Catalunya
Plaça Salvador Seguí, 1-9 – Barcelona
Presentat per Isona Passola, vocal del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i Pere Almeda, director de la Fundació Palau. Moderat per Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya

LA FOTOGRAFIA
Amb Joan Fontcuberta i Roc Herms
Dimarts 9 de desembre, a les 19h30
Fundació Foto Colectania
Julián Romea, 6 – Barcelona
Presentat i moderat per Pepe Font de Mora, director de la Fundació Foto Colectania. Tancament del cicle a càrrec de Pere Almeda, director de la Fundació Palau, i Gemma Sendra, vicepresidenta primera del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. “Les cuites” de l’artista, bonic símil que ens porta a l’ofici de ceramista.
    I per què no convidar també dues generacions de ceramistes de Catalunya? Una Madola, figura universal, l’obra de la qual és propera a l’escultura feta amb pastes ceràmiques o refractàries conjuntament amb l’acció del foc…, dialogant amb els joves ceramistes d’avui, naixents de l’Escola Massana, de Llotja, de la Facultat de Belles Arts, entre altres. Per què no incorporem al debat el llenguatge artístic de la ceràmica?.
    I la joieria contemporània? Catalunya és bressol del seu desenvolupament des del mestratge de Manel Capdevila Massana (Barcelona, 1910-2006) a l’Aula oberta de joieria a l’Escola Massana el 1959.
    Són suggeriments…