Llum als ulls i força al braç

4.04.2018

Benvolgut Bernat,

He rebut l’edició especial de Núvol. Felicitats. Llàstima que no pugui fer-ho ara en al versió digital, quan estava en llibertat ho feia sovint. No vaig rebre el número de desembre, però no patiu són coses de la presó i el servei de correus.

Certament la presó té poques coses positives, però si n’hem de trobar una per mantenir una mirada sempre positiva la lectura és la més evident.

He llegit més en 5 mesos llargs que en els darrers 5 anys. I lamento desmentir a Ginabreda; “L’estrany” també és una bona novel·la per (re)llegir a la cel·la. I m’ha donat la pauta per recuperar Pedrolo. Ho faré amb la seva proposta “Terra prohibida” i també amb “Tocats pel foc”.

De moment molta novel·la i poc assaig, tot i que ara estic just començant amb Rob Riemen i les seves dues consideracions sobre el feixisme.

Són moments difícils, on la repressió es mostra ben nua i desacomplexada. Caldrà preservar els valors del civisme democràtic per encarar amb convicció  la resposta a l’ofensiva del Tribunal Suprem.

Les paraules que surten des de la presó cap a l’exterior i que expressen la nostra fortalesa i la demanda d’unitat i de virtut ciutadana no són paraules buides ni d’ofici. Reflecteixen el sentiment i la convecció que si persistim i ho fem amb actitud resilient, la conquesta democràtica de l’1 d’octubre no tindrà aturador.

Una abraçada ben forta i gràcies per la feina i la qualitat de Núvol.

Fins aviat,
Jordi Sànchez
<<Llum als ulls i força al braç>>
25 març 2018, Soto del Real

Jordi Sánchez dirigint-se al públic concentrat davant del TSJC, amb un clavell blanc a la mà, el 22 de setembre de 2017 | Foto: Andrea Zamorano

Hem inclòs aquesta carta de Jordi Sànchez a la quarta edició de la revista especial de Núvol, que editem setmanalment i enviem als presos polítics. Els lectors la podeu trobar en PDF aquí.