Lluís Puig, nou conseller de Cultura

4.07.2017

Lluís Puig serà el nou conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en substitució de Santi Vila, que des d’ahir és el nou conseller d’Empresa i Coneixement, després de la destitució de Jordi Baiget.

Lluís Puig, nou conseller de Cultura

El govern ha optat per buscar un relleu dins mateix de la conselleria, ja que Puig ha estat fins ara el director general de Cultura Popular i Associacionisme de la Generalitat de Catalunya. Puig també havia dirigit el Mercat de la Música Viva de Vic i la Fira Mediterrània de Manresa.

Puig ha estat sardanista (Minyons d’en Serrat, Asert), dansaire i director de diversos esbarts (Terrassa, Catalunya Dansa, Igualadí, Ciutat Comtal, Rubí). Músic del grup de folk Ministrils del Raval i fundador i gestor de diverses entitats culturals terrassenques, com ara Carnavalis, Treure Ball, Ball d’en Serrallonga, Atreu o el Grup d’Estudis sobre la Festa Major de Terrassa. Ha endegat i dirigit el projecte Casa de la Música de Terrassa (junt amb Salt, Mataró, l’Hospitalet de Llobregat i Manresa) i forma part de les taules sectorials d’Indústries Culturals i de Música pel Pacte Cívic per a la Cultura de Terrassa.

Ha publicat diversos llibres centrats en la cultura tradicional: Terregada, apunts sobre folklore de Terrassa; Crònica i Calendari de Dansa Tradicional; Danses de la Terra de la Biblioteca Joan Amades, Calendari de danses tradicionals catalanes, Les festes a Catalunya. A més, ha produït diversos CD i DVD.

Lluís Puig va rebre el Premi Nacional de Dansa el 1984.