Lluís Permanyer a Serra d’Or

9.05.2014

El número de maig de Serra d’Or, publica el veredicte dels Premis Crítica que atorga la revista, uns dels premis a obra publicada més veterans i prestigiosos, que en aquesta ocasió reconeix les obres més destacades, publicades l’any 2013, en els camps de literatura i assaig, recerca, teatre i literatura infantil i juvenil.

Lluís Permanyer | Foto de Roser Vilallonga

 

En l’apartat de “Fets i opinions”, Serra d’Or publica una interessant entrevista a Lluís Permanyer, estudiós de Barcelona. Permanyer parla de la seva trajectòria periodística i la seva condició de cronista, tasques amb les quals ha construït un extens llegat, i comparteix el seu pensament pel que fa als objectius i valors que emmarquen el seu mètode i posicionament professionals.

A la secció de “Lletres”, hi trobareu una entrevista-reportatge a Renada-Laura Portet, veterana i polèmica lingüista i escriptora del Rosselló. Podreu gaudir del català del Rosselló mentre seguiu les explicacions de Portet quan parla de la seva amistat amb diversos autors i conèixer una mica la seva obra i la seva passió per la llengua, de la qual ha exercit d’ambaixadora.

L’article d’“Art”, està dedicat a Joan Barbarà, el prestigiós gravador dels nostres millors pintors, com Miró i Tàpies, i també pintor ell mateix, mort el desembre passat mentre preparava l’exposició al Museu de Montserrat. L’article ofereix una mirada a la seva trajectòria,

En “Teatre”, la revista publica un reportatge que explica la història i l’actualitat del festival de Girona, Temporada Alta, que té projecció mundial.

 

Etiquetes: