Llucia Ramis, la bella dama del tramvia

13.04.2016

El concurs TRAMa de relats col·lectius en línia ja té guanyadors. El conte Superpop a la gallega, que podreu llegir avui a Núvol, és obra de Llucia Ramis i nou dels 150 concursants que han participat a l’edició d’enguany. L’acte de lliurament del premi s’ha celebrat a l’ESMUC.

Llucia Ramis |  Foto de Gemma Estadella

Llucia Ramis | Foto de Gemma Estadella

 

Cinc escriptors (Màrius Serra, Sílvia Soler, Anna Manso, Llucia Ramis i Francesc Serés) han iniciat un total de 15 contes, que el poeta i periodista Esteve Plantada s’ha llegit detingudament abans de dictar veredicte. Els contes escrits a vint mans solen fer molts meandres, sovint giragonses inesperades. Plantada ha optat per premiar “un relat que és graciós i rodó sense ser inversemblant. Els criteris per triar el relat vencedor han sigut la cohesió del relat, la correcció lingüística, el compliment dels torns, l’originalitat, els recursos literaris la participació en el debat cooperatiu i el requisit bàsic que demana que el tramvia ha d’aparèixer en la narració. El conte guanyador va quedar gairebé empatat amb un altre iniciat per Màrius Serra, que va guiar molt bé els seus equips en els tres contes que va iniciar, però finalment s’ha imposat el conte de Llucia Ramis, que explica com una cita entre dues persones que no es coneixen pot arribar a complicar-se.

Llucia Ramis ha comptat amb la complicitat de nou autors: Aleix Ripol, Josep Ollé, Javier Paricio, David Díaz, Marta Puig, Neus Ventura, Aina Ripol, Marina Ripol, Carlos Aguilar. L’equip guanyador ha comptat amb un avantatge insòlit però legítim, i és que quatre dels nou membres que hi participaven eren de la mateixa família (pare, mare i dues filles). Potser algun gir de la trama s’ha gestat en una sobretaula familiar, no ho sabrem mai.

A partir de demà els usuaris del tramvia trobaran un fulletó en forma de tríptic amb el conte guanyador. Els participants del relat guanyador obtindran una T-Trimestre d’una zona, valorada en 142 €, un curs gratuït de 3 h a l’escola d’escriptura Laboratori de Lletres, una entrada per a una Marató del laboratori i un 40% de descompte en els cursos de l’escola. El premi TRAMa 2016 està organitzat pel TRAM i l’Autoritat de Transport Metropolità (ATM) amb la complicitat de l’empresa Quatre ratlles.